Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Λ. Αυγενάκης: «Καμία άλλη χρονοτριβή στην υλοποίηση της πλήρους αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων»

Λ. Αυγενάκης: «Καμία άλλη χρονοτριβή στην υλοποίηση της πλήρους αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Αυγούστου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στο Κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, άμεσα υπογράφεται με τον ΟΑΚ η Προγραμματική Σύμβαση για τις Μελέτες Ανακατασκευής του, επισπεύδει η νέα διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων όλα τα εγκεκριμένα έργα εκσυγχρονισμού των αθλητικών υποδομών

Στην επίσπευση των εργασιών και των διαδικασιών, που αφορούν στην πλήρη αναβάθμιση/ανακατασκευή του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου, ώστε χωρίς άλλη χρονοτριβή να καταστεί σύγχρονο και ασφαλές, από την θλιβερή και αποκαρδιωτική σημερινή κατάσταση, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα Χανιά.

Ο κ. Αυγενάκης, στο Κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, παρόντων των βουλευτών, Βασίλη Διγαλάκη και Μανούσου Βολουδάκη. συναντήθηκε με τη νέα διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων και τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Σβουράκη, οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα προ ολίγων ημερών και την ευθύνη να «τρέξουν» τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς άλλες καθυστερήσεις, καθώς και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Λευτέρη Κοπάση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Άρη Παπαδογιάννη και το συμβούλιο του ΟΑΚ.

Εξετάστηκε η πρόοδος των Έργων:
• «Καθαίρεση στεγάστρων και αποκατάσταση περιμετρικών τοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος των δύο βοηθητικών κολυμβητικών δεξαμενών και τοποθέτηση τεσσάρων ιστών φωτισμού», προϋπολογισμού 70.000€, το οποίο ολοκληρώνεται (απομένει η τοποθέτηση δύο ιστίων φωτισμού),
• παροχή από τον ΟΑΚ «Υπηρεσιών Τεχνικών Συμβούλων για την προετοιμασία της επισκευής και της αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», προϋπολογισμού 248.000€, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και υλοποιείται άμεσα με υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, έπειτα και από σημερινή απόφαση του ΔΣ του ΟΑΚ.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρόποι λειτουργίας και των τριών κολυμβητικών δεξαμενών κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο, παρουσία του νέου Προεδρείου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που κάνει χρήση του κολυμβητηρίου, αλλά και της Πρωταθλήτριάς μας, Άννας Ντουντουνάκη, που διακρίθηκε στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.

Ο κ. Αυγενάκης εξέτασε με τη νέα διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων -το οποίο έχει αυξημένη τακτική χρηματοδότηση για το 2021, ύψους 1.050.000 ευρώ- και τρία ακόμα δρομολογημένα έργα που αφορούν στο Εθνικό Στάδιο:
• Εργασίες επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων, ύψους 200.000 €, έργο που ολοκληρώθηκε και παρελήφθη από την Επιτροπή παραλαβής στις 15/07/2021. Έχει γίνει η σύνταξη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής και η έγκρισή του αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.
• Κατασκευή νέου διαδρόμου προθέρμανσης (84.000€), όπου προέκυψε ο Ανάδοχος και υπογράφεται η απόφαση κατακύρωσης για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
• Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτροφωτισμού Εθνικού Σταδίου «Έλενας Βενιζέλου» (750.000€), όπου και εδώ έχει προκύψει Ανάδοχος και άμεσα υπογράφεται η σύμβαση υλοποίησής του.

Στο Ναυταθλητικό Κέντρο βρέθηκαν, επίσης και οι Δήμαρχοι Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης και Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργων πνοής για την περιοχή τους:
• Αποπεράτωση κλειστού γυμναστηρίου με κτίριο γραφείων – αποδυτηρίων, Δήμου Κισσάμου, προϋπολογισμού 2.100.000€
• Κατασκευή αναψυκτήριου και αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Φραγκοκάστελλου, Δήμου Σφακίων, προϋπολογισμού 350.000€
• Βελτίωση αθλητικών υποδομών Δήμου Σφακέων, με προμήθεια υλικών συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 70.000€

Νωρίτερα, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και αναφέρθηκαν στη συνεργασία που αφορά σε αθλητικές υποδομές του Δήμου Χανίων, όπως το Ποδηλατοδρόμιο, τα τεύχη δημοπράτησης του οποίου θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο, ώστε να αναζητηθεί η πλήρης χρηματοδότησή του, για να λειτουργήσει -επιτέλους- έπειτα από τόσα χρόνια.

Ειδική αναφορά έγινε και στις εξελίξεις που αναμένονται με την ετοιμασία προς υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για την υλοποίηση της μελέτης αποκατάστασης, αναβάθμισης και ανακαίνισης του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, καθώς και την αξιοποίηση της έκτασης πέριξ του Κολυμβητηρίου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου που θα περιλαμβάνει:
• ανοιχτό στάδιο στίβου
• γήπεδα τένις, βόλεϊ, μπάσκετ
• χώρους εναλλακτικού αθλητισμού.

Επίσης, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της εναρκτήριας εκδήλωσης στις 3 Σεπτεμβρίου στα Χανιά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ΕΚΟ Acropolis Rally, αφιερωμένη στην Οδική Ασφάλεια με «καραβάνι» ιστορικών αυτοκινήτων που θα διασχίσουν όλη την Κρήτη μεταφέροντας τα σημαντικά μηνύματα Οδικής Συμπεριφοράς.

Κατόπιν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραβρέθηκε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων, προς τιμή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο και συνεχάρη θερμά, για άλλη μια φορά, την αντιπροσωπία των διεθνών πολιστών μας.

mikri ch fot1

mikri ch foto2

mikri ch fot3

mikri ch fot4

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ