Sat20042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓγΑ Γ. Μαυρωτάς στο 39ο επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτησίας της ΟΔΚΕ: Να γίνουμε «συμπαίκτες» στον αγώνα κατά της χειραγώγησης

ΓγΑ Γ. Μαυρωτάς στο 39ο επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτησίας της ΟΔΚΕ: Να γίνουμε «συμπαίκτες» στον αγώνα κατά της χειραγώγησης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 27 Αυγούστου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αναγκαιότητα της διαρκούς εξέλιξης και των διαιτητών του μπάσκετ προκειμένου να ανταποκρίνονται στις πολύ υψηλές απαιτήσεις των εθνικών πρωταθλημάτων και των διεθνών τουρνουά επεσήμανε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς χαιρετίζοντας τις εργασίες του 39ου επιμορφωτικού σεμιναρίου διαιτησίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος καθώς και όλοι οι Έλληνες Αξιολογημένοι Διαιτητές σε συνεργασία με τη FIBA και την ΕΟΚ.

Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι «η δια βίου εκπαίδευση είναι το χαρακτηριστικό της νέας εποχής, αφού όλοι μας θα πρέπει να επιμορφωνόμαστε και να αναπτύσσουμε νέες δεξιότητες, για να είμαστε επαγγελματικά επαρκείς και ανταγωνιστικοί».

Παράλληλα χαρακτήρισε βασικά χαρακτηριστικά εκείνων των διαιτητών που θέλουν να ξεχωρίσουν με την απόδοσή τους τη συνεχή επιμόρφωση στους κανονισμούς, τη διατήρηση της υψηλής φυσικής κατάστασης αθλητικού επιπέδου και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Δεν παρέλειψε να εξάρει τον ρόλο της ΟΔΚΕ αλλά και της ΕΟΚ στην ανάπτυξη των διαιτητών και του αθλήματος ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους κανόνες διαφάνειας που οφείλουν να διέπουν τους όρους διεξαγωγής των αγώνων.

Καταλήγοντας στον χαιρετισμό του ο γγΑ ανέφερε ότι «δυστυχώς και στην Ελλάδα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να παρεισφρέουν φαινόμενα χειραγώγησης στο άθλημα» και για την αντιμετώπισή τους δημιουργήθηκε ο νέος θεσμός ΕΠΑΘΛΑ, το έργο της οποίαςο κ. Μαυρωτάς παρουσίασε λεπτομερώς στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

«H χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων αποτελεί αναδυόμενο κίνδυνο και συνιστά μια από τις βασικές παθογένειες του αθλητισμού» συμπλήρωσε και κατέληξε καλώντας και τους διαιτητές να γίνουν «συμπαίκτες» στον αγώνα κατά της χειραγώγησης.

odke mavrotas

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ