Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «Δουλεύουμε με γρήγορες πάσες και πολλά εύστοχα τρίποντα» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Λιόλιο

«Δουλεύουμε με γρήγορες πάσες και πολλά εύστοχα τρίποντα» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Λιόλιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2021
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Ξεκίνησε η στενή συνεργασία του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ
 
Συνάντηση με τον νεοκλεγέντα πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Η συζήτηση ήταν διεξοδική για τα συσσωρευμένα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ, έπειτα και από την εξάμηνη διοικητική ανωμαλία με την καθυστέρηση διεξαγωγής των εκλογών στην ΕΟΚ. Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία και η προτεραιοποίηση των ζητημάτων (οικονομικά, θεσμικά, διοικητικά, ανάπτυξης και διεκδίκησης μεγάλων διοργανώσεων.
Για συνεργασία με «γρήγορες πάσες και πολλά εύστοχα τρίποντα» μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, τονίζοντας ότι «πρόκειται για τη 2η μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας και είμαι πολύ περήφανος που με απόλυτα δημοκρατική διαδικασία και με αποδοχή από όλους τους εμπλεκομένους έχουμε μια νέα διοίκηση, έχουμε τη μετά Βασιλακόπουλου εποχή, που είμαι βέβαιος ότι θα γραφτεί με χρυσά γράμματα. Θα συνεργαστούμε με τον κ. Λιόλιο πολύ στενά και με όλα τα μέλη της νέας διοίκησης για το καλό του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όλων των αθλητών και αθλητριών, για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας».
Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ επισήμανε πως «ερχόμαστε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού το οποίο είναι η σκέπη μας, το σπίτι μας, όλων των αθλημάτων όχι μόνο του μπάσκετ και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να τιμήσουμε το σπίτι μας. Στη συνέχεια να πάω στην έδρα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, όπου πια θα κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη εντολή που πήραμε από τα σωματεία για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα» και υπογράμμισε για τον κ. Αυγενάκη ότι «κατανοεί πλήρως τα θέματα που μας απασχολούν, τα γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια και αυτό είναι κάτι που με εντυπωσίασε, είχε πλήρη γνώση και είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε σύντομα σε μια πολύ θετική κατεύθυνση».
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Πρόεδρος ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος:
 
«Ερχόμαστε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, το οποίο είναι η σκέπη μας, το σπίτι μας, όλων των αθλημάτων όχι μόνο του μπάσκετ και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να τιμήσουμε το σπίτι μας. Είναι ο βασικός λόγος που ήρθα πρώτα απ’ όλα εδώ. Στη συνέχεια να πάω στην έδρα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, όπου πια θα κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη εντολή που πήραμε από τα σωματεία για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.
Έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, όπου πρόεδρος στην ομοσπονδία μπάσκετ ήταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, έπειτα από μία πάρα πολύ επίπονη και μακρόχρονη εκλογική διαδικασία, με αρκετές αναβολές, είχα τη χαρά και την τιμή, μετά από μια δημοκρατικότατη διαδικασία, τα σωματεία να με ψηφίσουν και να αναλάβω αυτή τη θέση με ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. 
Θέσαμε στον Υφυπουργό μια πρώτη εικόνα των προβλημάτων και των προθέσεων που έχουμε, διότι τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ανάγκες. Συζητήσαμε διεξοδικά όλα τα ζητήματα και υπάρχει πλήρης κατανόηση, θέλω να πιστεύω και υποστήριξη. 
Τα σωματεία πέρασαν και περνάνε μια πολύ δύσκολη διαδικασία λόγω του covid-19 και ιδίως στις μικρές ηλικίες έχουν θέματα να λύσουν, με τα self test, τα rapid test. 
Η σύστασή μου ως γιατρός και ως πρόεδρος, προς όλες τις ηλικίες, είναι ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση. Σε αυτό πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει να δούμε πώς θα στηρίξουμε τα σωματεία μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. 
Το πρώτο που ζήτησα από τον Υφυπουργό είναι η κατανόηση των προβλημάτων και η άμεση προκαταβολικά βοήθεια των σωματείων τα οποία έχουν τεράστια προβλήματα. 
Επιπλέον, στο μέλλον θα υπάρξουν και κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις, αυτό όμως είναι θέμα Υφυπουργού, ο οποίος κατανοεί πλήρως τα θέματα που μας απασχολούν, τα γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια και αυτό είναι κάτι που με εντυπωσίασε. Είχε πλήρη γνώση και είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε σύντομα σε μια πολύ θετική κατεύθυνση».
 
Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:
«Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και με απόλυτη διαφάνεια η διαδικασία εκλογής και στην τελευταία ομοσπονδία, καθώς η ομοσπονδία μπάσκετ ήταν η μόνη που είχε εκκρεμότητες. Νέα διοίκηση με νέο πρόεδρο τον Βαγγέλη Λιόλιο και είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα τον δέχθηκα στο γραφείο μου και μιλήσαμε διεξοδικά για πάρα πολλά ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ. 
Μετά από μια θορυβώδη διοικητική ανωμαλία, αρκετών μηνών, έρχεται η ώρα να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για το καλό του μπάσκετ, για το καλό του αθλητισμού συνεργαζόμενοι και προτεραιοποιώντας τα ζητήματα που απασχολούν καταρχάς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 
Θα δουλέψουμε μαζί, όπως άλλωστε συμφωνήσαμε και όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος, διότι ο ελληνικός αθλητισμός, το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να βρεθεί εκεί που πραγματικά του αξίζει. 
Τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα και σε πάρα πολλά θέματα είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Αυτό που σίγουρα θα κάνουμε είναι να τρέξουμε όλα τα ζητήματα (οικονομικά, θεσμικά, διοικητικά, ανάπτυξης, διεκδίκησης διοργανώσεων και διεύρυνσης όλων αυτών των αρχών που πρεσβεύει ο ελληνικός αθλητισμός και ιδιαιτέρως το μπάσκετ). 
Πρόκειται για τη 2η μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας και είμαι πολύ περήφανος που με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και με αποδοχή από όλους τους εμπλεκομένους έχουμε νέα διοίκηση, έχουμε τη μετά Βασιλακόπουλου εποχή, που είμαι βέβαιος ότι θα γραφτεί με χρυσά γράμματα. 
Θα συνεργαστούμε με τον κ. Λιόλιο πολύ στενά και με όλα τα μέλη της διοίκησης για το καλό του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όλων των αθλητών και αθλητριών. Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.
Ο κ. Λιόλιος έχει παρουσιάσει ένα πλάνο με δεσμεύσεις, οι οποίες, επειδή τον ξέρω ως προσωπικότητα, τον δεσμεύουν και τον ίδιο. Άρα σε χρόνο που ο ίδιος αποφασίσει, θα ανακοινώσει την προτεραιοποίηση αυτών.
 Όπου χρειαστεί, σε όποια ζητήματα τίθεται θέμα Πολιτείας, είναι αυτονόητο πως θα συζητάμε διαρκώς. Πολλά από τα θέματα που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο πρόεδρος είναι μέρος και της αθλητικής μεταρρύθμισης που έχουμε θέσει και εμείς, δύο χρόνια πριν.
Άρα συνεργαζόμαστε, δουλεύουμε με γρήγορες πάσες και θέλουμε πολλά εύστοχα τρίποντα. Είμαστε βέβαιοι πως θα πετύχουμε, μιας και η νέα διοίκηση διακατέχεται από ένα πνεύμα συνεργασίας, έχει δυναμική. 
Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία δέχθηκαν το αποτέλεσμα με μια ανάσα, με μια ικανοποίηση, διότι επιτέλους όλη αυτή η ταλαιπωρία τελείωσε και πλέον οδεύουμε σε νέους δρόμους, με μια πολύ σταθερή και σίγουρη πορεία και με την καλή συνεργασία που θα έχουμε».
 
liolios1a
 
 
liolios2a
 
liolios3a
 
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ