Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στενότερη συνεργασία με WADA και έμφαση στην εκπαίδευση, τα βασικότερα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης της UNESCO

Στενότερη συνεργασία με WADA και έμφαση στην εκπαίδευση, τα βασικότερα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης της UNESCO

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2021
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 8ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, η οποία έλαβε χώρα στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι. Τη χώρα μας εκ μέρους της κυβέρνησης εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και εκ μέρους του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ ο Διοικητής, Γρηγόρης Λέων.
Στη Συνδιάσκεψη ανανεώθηκε η θητεία του Προεδρείου της για ακόμα 2 έτη ενώ συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για θέματα που αφορούν στη διαδικασία συμμόρφωσης των χωρών μελών της σύμβασης, τη συνεργασία με τη WADA καθώς και τη χρηματοδότηση και εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το αντιντόπινγκ. Επίσης, παρουσιάσθηκαν το στρατηγικό πλαίσιο της σύμβασης που περιλαμβάνει συστάσεις για το σύνολο των δραστηριοτήτων αντιντόπινγκ. Τέλος, αποφασίσθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας για την αναθεώρηση της φόρμουλας χρηματοδότησης κατά 50% της WADA από τις κυβερνήσεις των χωρών, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια οικονομικής ανάπτυξης αλλά και κριτήρια συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις. Η ομάδα αυτή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της έως την επόμενη συνδιάσκεψη της UNESCO (COP9) η οποία θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2023.
 
unescomavrotas1a

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ