Wed17042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ελληνική εκπροσώπηση στο Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών που αποκτά θεσμική μορφή ως Συμβουλευτική Ομάδα στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin

Ελληνική εκπροσώπηση στο Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών που αποκτά θεσμική μορφή ως Συμβουλευτική Ομάδα στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2021
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της ΕΠΑΘΛΑ, Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen) που πλέον –κατόπιν αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν- αποκτά θεσμική μορφή ως επίσημη Συμβουλευτική Ομάδα στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin, που αφορά στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης συνεδρίασης του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών, μεταξύ των 5 μελών της Συμβουλευτικής Ομάδας, εξελέγη η Μαρία Δημοπούλου, αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΑΘΛΑ από την  Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Πρόεδρος εξελέγη ο Γάλλος Κορεντιν Σεγκαλέν και αντιπρόεδρος ο Ολλανδός Χιλ Βέρνερς (αμφότεροι επικεφαλής των αντίστοιχων εθνικών πλατφορμών).
 
Στη συνεδρίαση τέθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην υλοποίηση της Σύμβασης, την ανταλλαγή πληροφοριών, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση. Το Δίκτυο των Εθνικών Πλατφορμών ως θεσμοθετημένη πλέον Συμβουλευτική Ομάδα και λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτήσει τα τελευταία 5 χρόνια θα αναλάβει υποστηρικτικές δράσεις προς την Επιτροπή Παρακολούθησης κυρίως στο επιχειρησιακό μέρος για την εφαρμογή της σύμβασης Macolin.
 
copenhan1a.jpg
 
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ