Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Η προώθηση της κύρωσης της Σύμβασης Macolin τέθηκε από τον Γιώργο Μαυρωτά στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Η προώθηση της κύρωσης της Σύμβασης Macolin τέθηκε από τον Γιώργο Μαυρωτά στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ στις Βρυξέλλες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2021
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ο γγΑ επιχειρηματολόγησε υπέρ της κύρωσης της Σύμβασης και από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ ώστε η Ευρώπη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων
 
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε σήμερα στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τον Αθλητισμό ήταν: 
-Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα πολιτικών σχετικά με τη διπλή καριέρα αθλητών.
-Σχέδιο Ψηφίσματος του Συμβουλίου για το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Αθλητισμού.
-Συμπεράσματα για τη δια βίου σωματική άσκηση.
- Επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19 στον αθλητισμό – ενημέρωση από την Προεδρία
- Ενημέρωση για την Εκτελεστική Επιτροπή του WADA 24-25 Νοεμβρίου
- Θέματα χρηστής διακυβέρνησης στον αθλητισμό
- Ενημέρωση για τις προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας.
 
Στο θέμα της διπλής καριέρας ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στα πρόσφατα βήματα που έχουν θεσμοθετηθεί στη χώρα μας σχετικά με την είσοδο και φοίτηση αθλητών στα Πανεπιστήμια και τις διευκολύνσεις που παρέχονται, ενώ πρότεινε την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη θεσμοθέτηση εργαλείων τηλεκπαίδευσης για αθλητές εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων.
 
Το μεσημέρι ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε και με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, στο γεύμα εργασίας των Υπουργών Αθλητισμού με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Bjorn Berge, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις μελλοντικές προκλήσεις του αθλητισμού και τον ρόλο της ΕΕ. Ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν η προώθηση της κύρωσης της Σύμβασης Macolin από την ΕΕ και τα κράτη μέλη. Υπενθυμίζεται ότι αν και σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν υπογράψει τη Σύμβαση Macolin, μόλις τρεις την έχουν κυρώσει (η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία). 
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μαυρωτάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της κύρωσης και από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ ώστε η Ευρώπη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ενάντια της πιο σημαντικής απειλής για τον αθλητισμό σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά είπε « Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση των απειλών για τον αθλητισμό όπως έκανε και για το ντόπινγκ πριν από περίπου 20 χρόνια. Η Σύμβαση Macolin είναι σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, ως η μόνη νομικά δεσμευτική σύμβαση ενάντια στη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων».
 
Την Τετάρτη ο κ. Μαυρωτάς μαζί με τη Γραμματέα των αθλητικών συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Sophie Kwasny θα έχουν διμερείς επαφές με αντιπροσωπείες των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αντικείμενο την προώθηση της Σύμβασης Macolin.
 
mavrotas30-11-21a.jpg

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ