Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «Ο ρόλος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων» παρουσιάζεται σε Ημερίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού

«Ο ρόλος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων» παρουσιάζεται σε Ημερίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων» διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού αύριο Τρίτη (14/12/2021) στη ΓΓΑ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ΔΟΕ, FIFA, UEFA, ΕΟΕ, Ομοσπονδιών και Λιγκών, του ΣΕΟ, της ΕΣΟΑ, Συνδέσμων αθλητών, Πανεπιστημιακών κ.ά.   
Η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. απορρέει από το άρθρο 13 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, γνωστή ως Σύμβαση Macolin, η οποία κυρώθηκε με τον νόμο 4639 στις 22/11/2019. Η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 με τον νόμο 4726 και αποτελεί το βασικό εργαλείο συντονισμού για την πρόληψη και καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων στη χώρα μας.
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, χαιρετισμό θα απευθύνουν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Επικεφαλής του Τομέα Αθλητικών Συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Sophie Kwasny, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και θα προβληθεί για πρώτη φορά το τηλεοπτικό σποτ για την Ε.Π.ΑΘΛ.Α., χορηγία της bwin.
Στην ημερίδα θα εξελιχθούν τέσσερις θεματικές ενότητες:
* Για τον ρόλο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. και τον απολογισμό ενός χρόνου λειτουργίας θα μιλήσουν:
> ο γγΑ και Πρόεδρός της, Γιώργος Μαυρωτάς,
> ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και αντιπρόεδρός της, Άγγελος Μπίνης,
> ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Δημήτρης Ντζανάτος (μέλος της),
> ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας (μέλος της) και
> ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος (μέλος της).

* Στην ενότητα για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων σε επίπεδο θεσμών, εισηγητές θα είναι εκπρόσωποι των ΔΟΕ, FIFA, UEFA, ΕΟΕ, ΕΠΟ, Sport Radar, καθώς και Πανεπιστημίων όπως και της Ομάδας Εργασίας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

* Στις άλλες δύο ενότητες θα τοποθετηθούν σχετικά οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών και των Λιγκών, εκπρόσωποι της FIFpro και των αθλητών από τους αντίστοιχους Συνδέσμους τους, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κλπ.


* Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ

epathlaaaaa prop

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ