Fri26042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΓΑ, Γ. Μαυρωτάς: Η... καλοκαιρινή άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού θα συνεχιστεί

ΓΓΑ, Γ. Μαυρωτάς: Η... καλοκαιρινή άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού θα συνεχιστεί

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη βεβαιότητα ότι οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού θα συνεχιστούν σε βάθος χρόνου, εξέφρασε σε συνέντευξη του στην εκπομπή του 1ου Προγράμματος της ΕΡΑ «Έχουμε και λέμε» και τον δημοσιογράφο Σ. Βραδέλη, ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς.

Αναφέρθηκε στις προσδοκίες που υπάρχουν μετά τις επιτυχίες στον Στίβο και στο Eurobasket (σε Κολωνία, Μιλάνο, Πράγα, Τιφλίδα και Βερολίνο) αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο στο Σπλιτ ενώ έκανε λόγο και για την πρόσφατη πρόκριση της εθνικής βόλεϊ ανδρών στο Eurovolley και για τις επιτυχίες στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες αθλημάτων «που μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον του αθλητισμού μας». Υπογράμμισε δε ότι «ο αθλητισμός δεν είναι εργαλείο υπεροχής και κυριαρχίας αλλά ενσωμάτωσης, συμπερίληψης άρσης των ανισοτήτων, ανοχής στη διαφορετικότητα».

Σε ό,τι αφορά τα παράπονα των αθλητών για τις υπάρχουσες υποδομές, τα χαρακτήρισε δικαιολογημένα έως ενός σημείου καθότι λόγω της οικονομικής κρίσης ο αθλητισμός δυστυχώς δεν ήταν προτεραιότητα μετά το 2004, τονίζοντας όμως ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια συνεχής κινητοποίηση και η δρομολόγηση 66 έργων αξίας 50 εκατομμυρίων δείχνει τη διάθεση που υπάρχει με δεδομένο ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της γγΑ είναι μόλις 54 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση – για πρώτη φορά φέτος – του κονδυλίου από τη φορολογία των κερδών του Στοιχήματος μεγάλο μέρος του οποίου κατευθύνεται στις εθνικές ομάδες έχοντας ως αποτέλεσμα τη συνολική αύξηση των ποσών προς τις Ομοσπονδίες. «Βάζουμε τάξη σε παθογένειες που προέρχονται από το παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι τους νόμους τους συντάσσει το κράτος και όχι οποιοσδήποτε άλλος ο οποίος οφείλει να τους ακολουθεί. «Στόχος να έχουμε έναν αξιόπιστο αθλητισμό και όχι έναν αθλητισμό του παρεμβατισμού» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις ο γγΑ έδωσε έμφαση στη δημιουργία αυτών του Μητροπολιτικού Κέντρου Ελληνικού (όπου θα μεταφερθεί και το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Κοσμά χωρίς όμως να διαταραχθεί μέχρι τότε η λειτουργία του) αλλά και στη βελτίωση των υφιστάμενων στο ΟΑΚΑ και σε άλλες αθλητικές υποδομές ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024. «Στόχος είναι να αξιοποιηθεί κάθε γωνία του ΟΑΚΑ και να το καταστήσουμε πόλο έλξης για να έρχονται για προπονήσεις και αθλητές από το εξωτερικό», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Μαυρωτάς εστίασε στην αντιμετώπιση του σοβαρού ενεργειακού κόστους που θα απαιτηθεί ενόψει του χειμώνα τονίζοντας ότι υπάρχουν λύσεις όπως για παράδειγμα τα κολυμβητήρια να χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης και όχι κίνησης - όπως γινόταν μέχρι τώρα - ή μια πρόσθετη βοήθεια σε όσα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ώστε να μείνει ζωντανή η αθλητική κυψέλη. «Υπάρχει η πολιτική βούληση για να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε ο αθλητισμός να μην αφεθεί στη μοίρα του το επόμενο χρονικό διάστημα που θα είναι δύσκολο για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Άλλωστε τα καταφέραμε και στη δοκιμασία με τον Covid-19 και ο αθλητισμός στάθηκε στα πόδια του» υπογράμμισε ο γγΑ.

mikri mavr era

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ