Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μνημόνιο Συνεργασίας της ΕΠΑΘΛΑ με τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΕΠΑΘΛΑ με τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2022
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, υπέγραψαν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς με τον Πρόεδρο του ΣΕΠ και χρυσό Παραολυμπιονίκη στο άθλημα Μπότσια Γρηγόρη Πολυχρονίδη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Γιάννη Κωστάκη.
 
Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, καθώς «οι αθλητές αποτελούν τους βασικούς συμπαίκτες μας σε αυτόν τον αγώνα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς. 
 
Η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας (έχουν ήδη προηγηθεί μνημόνια συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Πανελλήνιους Συνδέσμους Αθλητών (Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πόλο, Χάντμπολ), αλλά και του «Ζήσε Αθλητικά»), στοχεύει μεταξύ άλλων:
*  στη δραστηριοποίηση των αθλητών σε δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης τις οποίες εκπονεί και εφαρμόζει η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. 
* στην ενθάρρυνση των αθλητών να αναφέρουν περιστατικά χειραγώγησης στον χώρο του αθλήματός τους μέσω των Μηχανισμών Υποβολής Αναφορών.
* στη συμμετοχή του Συλλόγου σε μελέτες σχετικά με θέματα χειραγώγησης αθλητικών αγώνων.
 
Τέλος ο κ. Μαυρωτάς ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΕΠ για τα εγκωμιαστικά σχόλια που έχει λάβει η Πλατφόρμα από το εξωτερικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με σταθερά και συστηματικά βήματα προχωράει, αποτελώντας παράδειγμα και σε διεθνές επίπεδο» και επανέλαβε ότι «ο ενημερωμένος αθλητής είναι και ο λιγότερο ευάλωτος».
 
photo1a 14-10-22
 
 
photo2a 14-10-22
 
 
photo3a 14-10-22

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ