Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μια χρονιά με εξωστρέφεια και συστηματική δουλειά κατά της χειραγώγησης

Μια χρονιά με εξωστρέφεια και συστηματική δουλειά κατά της χειραγώγησης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Κυκλοφόρησε η 32σέλιδη απολογιστική έκδοση της Ε.Π.ΑΘΛ.Α για το 2022, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (τη βρίσκετε στην ιστοσελίδα της Πλατφόρμας  https://epathla.gov.gr/)
 
Για την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας το 2022 ήταν μια χρονιά σταθμός. Μετά τη συγκρότηση της το 2021, το έτος που ακολούθησε ήταν για τους φορείς, τα μέλη και τις ομάδες εργασίας της Πλατφόρμας εφαλτήριο εξωστρέφειας και στοχευμένης δουλειάς, στη μάχη για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης στον αθλητισμό με την αμέριστη στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
 
Ο πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. και γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς, μαζί με τα μέλη του πυρήνα της Πλατφόρμας, καθώς και των ομάδων εργασίας, προχώρησαν σε συναντήσεις εκτός συνόρων για τον καλύτερο συντονισμό με τους διεθνείς φορείς. Εντός των συνόρων υπογράφηκαν μνημόνια συνεργασίας με φορείς και Ενώσεις, ενώ η ομάδα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ξεκίνησε και συνεχίζει τις αντίστοιχες δράσεις ενημέρωσης, σε αθλητές, αθλήτριες και γενικότερα παράγοντες του αθλητισμού. 
 
Παράλληλα (όπως καταγράφεται στην απολογιστική έκδοση), εντατικοποιήθηκε η εργασία της ομάδας λήψης και αξιολόγησης αναφορών η οποία το 2022 υποδέχθηκε 77 αναφορές που αφορούσαν καταγγελίες, σε 7 ομαδικά και ατομικά αθλήματα. Μετά από ανάλυση και διερεύνηση συντάχθηκαν 44 πορίσματα (κάποιες αναφορές ομαδοποιήθηκαν) και από αυτά τα 16 προωθήθηκαν στον αθλητικό εισαγγελέα για ποινική διερεύνηση και στις ομοσπονδίες για πειθαρχική διερεύνηση. Αναλυτικότερα στοιχεία ανά άθλημα και κατηγορία υπάρχουν στον απολογισμό. 
 
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί η ολοένα και μεγαλύτερη χρήση, μετά από τα σχετικά σεμινάρια, του Red Button, όπως και η δημιουργία μηχανισμού Pre Game Alert όπου από το 2023 θα παρακολουθείται αρχικά το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια και η καλαθοσφαίριση, η πετοσφαίριση, η χειροσφαίριση και η υδατοσφαίριση για αγώνες ελληνικού ενδιαφέροντος.
 
Όλα αυτά με το βλέμμα σε ακόμα καλύτερο 2023, για υγιή και έντιμο αθλητισμό, με τη ενεργή συμμετοχή και τη σφραγίδα της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας.
 
 
photo1a 20-2-23
 
 
photo2a 20-2-23
 
 
photo3a 20-2-23

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ