Sat13072024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, για να συζητήσουν τα όσα διαδραματιστήκαν το Σάββατο στη Λαμία, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το Final Four του αθλήματος

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, για να συζητήσουν τα όσα διαδραματιστήκαν το Σάββατο στη Λαμία, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το Final Four του αθλήματος

Αθήνα, 31 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, για να συζητήσουν τα όσα διαδραματιστήκαν το Σάββατο στη Λαμία, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το Final Four του αθλήματος. Ακολούθως έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:
ΠΑΝΟΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Η συνάντηση που είχα με την Ομοσπονδία χειροσφαίρισης μου δημιούργησε την εντύπωση ότι η τελευταία, η οποία παραδοσιακά υπηρετεί τον ειρηνικό αθλητισμό και την καταπολέμηση της βίας στο χώρο του, είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την πολιτεία και την αστυνομία, στο μέλλον, σε κάθε μέτρο το οποίο είναι αναγκαίο, ώστε να μην περάσει η βία των ποδοσφαιρικών κερκίδων στις κερκίδες του Χαντμπολ, οι οποίες είναι κερκίδες χαράς, με ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό.
Όπως μου δήλωσε ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας είναι αποφασισμένα να λάβουν τα πιο αυστηρά μέτρα, που διαθέτει ο πειθαρχικός κανονισμός τους και η αθλητική τους πρακτική, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα της «μεταφερόμενης βίας» από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες. Η βία που υπήρξε στην πόλη της Λαμίας, μεταφέρθηκε από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες.
Δεν ήταν βία που γεννήθηκε στο θαυμάσιο και ειρηνικό άθλημα του Χαντμπολ το οποίο τώρα έχει και διεθνείς υποχρεώσεις, σε συλλογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και προσβλέπουμε του χρόνου τον Ιούνιο, στη διοργάνωση ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος, του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων Χαντμπολ, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Σ’ ότι αφορά την Πολιτεία, έχει ανακοινώσει τις θέσεις της για το θέμα της βίας, τις επιμέρους πολιτικές που ακολουθεί και αυτές, παρά τις οποίες οργανωτικές και επιχειρησιακές αδυναμίες θα ακολουθηθούν σταθερά, χωρίς καμία ταλάντευση.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το σχόλιό σας για την απόφαση του ΟΠΑΠ να μην δώσει επιχορήγηση στον ΠΑΟΚ, για επισκευές στο γήπεδο του;
ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Η απόφαση του, είναι αυτονόητη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα γίνει γενικότερα με τις μετακινήσεις οπαδών;
ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Θα επανεξεταστούν κατά περίπτωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα υπάρξει συνάντηση με παράγοντες της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου;
ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Οι συναντήσεις με τις αθλητικές Ομοσπονδίες και την ΕΠΟ είναι συνεχείς. Η συνεργασία μας είναι καθημερινή. Το μέτωπο της βίας δεν είναι μόνο αντικείμενο συσκέψεων, είναι μια διαρκής μάχη, η οποία δίνεται μέρα με τη μέρα, Σαββατοκύριακο με Σαββατοκύριακο. Συνεργαζόμαστε με τους πάντες, θα συναντηθώ με όλους όσους πρέπει για την αντιμετώπιση του φαινόμενου και τη βελτίωση της κατάστασης.

Σίμος Λαζαρίδης (πρόεδρος Ομοσπονδίας): Θέλω να ευχαριστήσω το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για την πρόσκληση του, να συζητήσουμε τα θέματα, που προέκυψαν μετά τα θλιβερά επεισόδια της Λαμίας και γενικότερα τα θέματα της εξάλειψης της βίας. Πρέπει να πω ότι έχουμε απόλυτα ταυτισμένες απόψεις σ’ ότι αφορά τη βία στον αθλητισμό.
Διεξοδικά συζητήσαμε όλα τα θέματα, που αφορούν το Χάντμπολ και πρέπει να πω ότι ο κ. Μπιτσαξής στηρίζει το άθλημά μας, προσβλέπει στην παραπέρα εξέλιξή και πορεία του. Θέσαμε το αίτημα, αν είναι δυνατόν, να απαγορευτούν οι μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών στο άθλημα μας. Σ’ ότι αφορά την τύχη του Final Four, η Ομοσπονδία θα μεταβιβάσει όλα τα έγγραφα και γενικά τα στοιχεία που υπάρχουν, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στον αθλητικό δικαστή, ο οποίος είναι αρμόδιος, να επιληφθεί και να επιβάλει τις ποινές, που προβλέπονται. Οι ποινές είναι σημαντικές, πάρα πολύ βαριές, αλλά ας το σκεφτόντουσαν αυτοί που δημιούργησαν τα επεισόδια.
Μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή και τον μηδενισμό των ομάδων, των οποίων οι οπαδοί δημιούργησαν τα επεισόδια, γιατί αυτή φαντάζομαι θα είναι η απόφαση, θα πραγματοποιηθεί ένας τελικός, ο οποίος θα πάρει πανηγυρικό χαρακτήρα, με την παρουσία μαθητών, ώστε να γλυκάνουμε την πίκρα που πήραμε από τα επεισόδια της Λαμίας.
Άποψη της Ομοσπονδίας, μετά τα πρωινά επεισόδια, ήταν να μη διεξαχθεί το Final Four. Όμως η αστυνομική διεύθυνση επέμενε, ότι αν το αναβάλαμε, οι οργανωμένοι αυτοί οπαδοί, που είχαν έρθει στη Λαμία για να κάνουν τα επεισόδια, θα διασκορπίζονταν στη πόλη και θα δημιουργούσαν γενικά επεισόδια. Μετά λοιπόν από διαβεβαίωση του αστυνομικού διευθυντή ότι διαθέτει τις δυνάμεις που απαιτούνται για να διασφαλίσει την διεξαγωγή του Final Four συναινέσαμε και εμείς στη διεξαγωγή του.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ