Mon15072024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνέντευξη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη στον ALPHA TV

Συνέντευξη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη στον ALPHA TV

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, σχετικώς με τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Σερβίας. Ο Υφυπουργός στη συνέντευξη τόνισε:
 
      Θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου για το γεγονός ότι, μετά από τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Σερβίας, και ο κ. Φώτσης, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο. Έδωσε να γίνει αντιληπτό ότι παρόμοια γεγονότα είναι καταδικαστέα και ούτε οι ίδιοι θα ήθελαν ποτέ να τα δουν να επαναλαμβάνονται. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα.
      Η Πολιτεία αυτή τη στιγμή έχει σε εξέλιξη κάποιες διαδικασίες, που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα, προκειμένου να υιοθετηθούν μέτρα και να οργανωθεί η αντίδρασή της σε αυτή τη βία, που πολλές φορές μοιάζει να είναι οργανωμένη και που δεν μπορεί να την ανεχθεί κανένας Έλληνας πολίτης. Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα.
      Θα διαφωνήσω με την ερμηνεία ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα αποτελούν αντανάκλαση κάποιας έριδας μεταξύ των δύο πατροπαράδοτων αντιπάλων στην πατρίδα μας. Θεωρώ εντελώς συγκυριακό το γεγονός. Ήταν κάποια στιγμή πάρα πολύ άσχημη, την οποία, ενώ όφειλαν να ελέγξουν οι καλαθοσφαιριστές, δεν το κατάφεραν.
      Όταν αυτά τα φαινόμενα εξελίσσονται και παίρνουν τέτοιες διαστάσεις που θέτουν σε ανησυχία το σύνολο του ελληνικού λαού, η Πολιτεία σαφώς πρέπει να φοβάται.  Ακριβώς για αυτό, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα γίνονται συσκέψεις, και πλέον είμαστε στην τελική φάση.
      Σήμερα, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχουμε σε εξέλιξη ακόμη μία σύσκεψη. Δε θα παραμείνουμε βεβαίως εκεί, απλώς ολοκληρώνουμε τις δικές μας προτάσεις, που θα απευθυνθούν στη συνέχεια προς τα Υπουργεία, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μία κοινή σύσκεψη και πλέον η Κυβέρνηση υπευθύνως θα ανακοινώσει τα μέτρα εκείνα που πρόκειται να ληφθούν για το σύνολο του χώρου του αθλητισμού.
      Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, η Κυβέρνηση των μεγάλων ανατροπών, θα προχωρήσει και σε αυτό το χώρο, σε μεγάλες ανατροπές.

      - Σε ερώτηση για το θέμα της εξακρίβωσης των συνθηκών κάτω από τις οποίες πολιτογραφήθηκε Έλληνας υπήκοος ο καλαθοσφαιριστής Ντιαλό Φασέγκας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είπε:
   
      Πιστεύω ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό. Το ρεπορτάζ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πράγματι έτσι έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα σε σχέση με τη συγκεκριμένη ελληνοποίηση. Το Υπουργείο Εσωτερικών διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και είναι απολύτως βέβαιο πως, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος εξαπάτησε το ελληνικό κράτος, πλαστογραφώντας και φέροντας έγγραφα εικονικά, όχι απλώς θα τεθεί εκτός αθλητικών χώρων, αλλά θα τύχει και της ανάλογης τιμωρίας βάσει όσων προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ