Mon15072024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή με τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ Στέλιο Γιαννακόπουλο

Συνάντηση του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή με τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ Στέλιο Γιαννακόπουλο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     

       Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος Στέλιος Γιαννακόπουλος και συζήτησαν για το θέμα της αθλητικής βίας.. Μετά τη συνάντηση έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Είναι η συνέχεια μιας συζήτησης την οποία ξεκινήσαμε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, με τον Αντώνη Νικοπολίδη τότε και σήμερα τη  συνεχίζουμε με το Στέλιο Γιαννακόπουλο. Όχι απλώς καλωσορίζουμε αλλά και στηρίζουμε  απόλυτα τις ενέργειες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, στο θέμα της πάταξης και της αντιμετώπισης του φαινομένου της αθλητικής βίας.
      Χωρίς ποδοσφαιριστές, όπως ξέρετε, ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παιχτεί και φαίνεται ότι όλα τα πράγματα κάποτε κατασταλάζουν. Και οι ποδοσφαιριστές κατασταλάζουν στην αυτονόητη απόφαση και τους συγχαίρουμε. Για το λόγο αυτό τους κάλεσα και στο γραφείο μου να έχουμε αυτή τη συζήτηση, να μετάσχουν και να γίνουν νευραλγικός βραχίονας μαζί με την Πολιτεία και το συντεταγμένο ποδόσφαιρο στην καταπολέμηση της βίας.
 Οποιαδήποτε ενέργεια των ποδοσφαιριστών με κατεύθυνση την αποτροπή της βίας και το αυτονόητο δικαίωμα να διαφυλάσσουν τη σωματική τους ακεραιότητα, θα στηριχτεί από την Πολιτεία απέναντι σε οποιονδήποτε θελήσει να αντιδράσει και να ενοχληθεί από αυτήν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο μπάσκετ δεν είδαμε όμως τέτοια ομοψυχία, μεταξύ παικτών.

 Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Στο μπάσκετ υπήρξαν πράγματι αυτά τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα Ελλάδας και Σερβίας. Θα υπάρξει στιγμή που θα γίνουν αναλυτικές δηλώσεις και προσεγγίσεις. Δεν αποκλίνουμε καθόλου από τις θέσεις μας, περιμένουμε όμως πρώτα να δούμε τι θα γίνει με τη FIBA, ενόψει και του Μουντομπάσκετ και ακολούθως σε εύθετο χρόνο και με ηρεμία θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και από εμάς.

Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με το κ. Γενικό, για το φλέγον θέμα της βίας στα γήπεδα, που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε έξαρση. Συζητήσαμε κάποιες δικές μας προτάσεις, που έχουν δει και το φως της δημοσιότητας και ο κ. Γενικός τις  είδε, προς τιμήν του, με πολύ θετικό μάτι. Είναι δίπλα μας να μας βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, ούτως ώστε αυτό το εγχείρημα και η πρωτοβουλία που πήραμε εμείς οι ποδοσφαιριστές να έχει ευτυχή κατάληξη και να αποδώσει καρπούς.
      Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Εύχομαι να μη συμβεί το παραμικρό, να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο και φυσικά να μην υπάρχουν άσχημες εικόνες, που δυστυχώς κάνουν το γύρο του κόσμου και δεν είναι καθόλου καλό, για τη χώρα μας. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αληθεύει ότι αν γίνουν επεισόδια οι ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν από τους αγώνες;

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι. Ξεκινάμε με τη δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση σαν ένα καμπανάκι κινδύνου ή πρόληψης, αν θέλετε. Από κει και πέρα αν τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά και έχουμε πάλι τα ίδια γεγονότα τα οποία ίσως απειλούν και τη σωματική μας ακεραιότητα ή προσβάλουν την υπόληψη μας γενικά σαν αθλητές και ποδοσφαιριστές, υπάρχει από κοινού ομόφωνη απόφαση τον μελών του ΠΣΑΠ, παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας και των αρχηγών των ομάδων Β και Γ Εθνικής, οι ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν ομαδικώς από τους αγωνιστικούς χώρους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι ομάδες τι λένε για αυτό;

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εφόσον απειλείται η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, νομίζω πως και εσείς αν είσαστε στη θέση μας θα φεύγατε από το γήπεδο. Οι ομάδες οφείλουν και αυτές να κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να περιφρουρήσουν τα του οίκου τους και να μη συμβεί τα παραμικρό. Είναι πάρα πολύ σαφές.
      Έχουμε ενημερώσει γραπτώς όλους του υπευθύνους, όχι μόνο τη Σουπερλίγκα και την ΕΠΟ, αλλά και όσους διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, μέχρι και στα κόμματα έχουμε στείλει. Έχουμε κάνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του όποιου θα γίνουν και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις  σε σχολεία κτλ. Η πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και υπάρχει μεγάλη προσπάθεια από πίσω και πολύς ρομαντισμός αν θέλετε καθώς και μεγάλη αποφασιστικότητα ούτως ώστε όπως θέλουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι ,σε αυτή τη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός, να έχουμε ένα πολιτισμένο πρωτάθλημα. Αυτό ζητάμε και τίποτα παραπάνω.
 

 

 


1


 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ