Mon15072024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 10η ΗΜΕΡΑ

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 10η ΗΜΕΡΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976

Δ/νση: Κηφισίας 7 , 3ος όροφος, 11523 Αθήνα

Τηλέφωνα : 2131316381, 210 6472001

Fax: 210 6472002

Κινητό: 697 4343999

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 10η ΗΜΕΡΑ

 

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν…

Το Προεδρικό Διάταγμα που έπρεπε να εκδοθεί προκειμένου να ερμηνεύσει και να εξειδικεύσει τον μεταμεσονύκτιο ανασχηματισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 2010, δημοσιεύτηκε χθες 28.9.2010, μετά από τρεις ολόκληρες εβδομάδες (και πάλι βράδυ…).

Οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από την πρώτη στιγμή, μιλήσαμε, χτυπήσαμε κλειστές ή ανοικτές θύρες προκειμένου να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας.

Αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε σκληρά επί δύο βδομάδες αναδεικνύοντας στον ελληνικό λαό, μέσω και των ΜΜΕ, την πλήρη αντίθεσή μας στην αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική στο χώρο του Αθλητισμού.

Μήνες και χρόνια «φωνάζουμε» για την διαρκή υποβάθμιση του ρόλου, των αρμοδιοτήτων και του έργου της ΓΓΑ. Έχουμε λόγους να θεωρούμε ότι τα οργανωτικά τεκταινόμενα στο χώρο του αθλητισμού, είναι ενταγμένα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της συνεχούς απαξίωσης και υποβάθμισης του δημοσίου. Πέραν βεβαίως από την βαθμιαία αποδιάρθρωση αυτού καθ΄αυτού του Αθλητισμού.

 

Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι για να υπερασπίσουμε τα ανύπαρκτα κεκτημένα μας, αλλά:

 

  • Για να δουλέψουμε για τον Αθλητισμό, που απ’ ότι φαίνεται αγαπάμε περισσότερο απ’ αυτούς που χωρίς λογική τον «σαλαμοποιούν» και εφαρμόζουν επάνω του την σολομώντεια λύση του τεμαχισμού του και του διαμοιρασμού των ιματίων του.
  • Για να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια μας και για να αντισταθούμε στον εμπαιγμό. Επί δύο βδομάδες, «αρμόδια» κυβερνητικά χείλη μας δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τι έχει ο κ. πρωθυπουργός στο μυαλό του σχετικά με τις αρμοδιότητες των υπουργείων!!!
  • Για να προλάβουμε την τριχοτόμηση του αθλητικού αντικειμένου, γιατί εμείς γνωρίζουμε, πως τα «διαβολοσκορπίσματα είναι και ανεμομαζώματα…»

 

Εκδόθηκε επιτέλους το δυσερμήνευτο Προεδρικό Διάταγμα 96/2010 (ΦΕΚ 170 τεύχος πρώτο / 28.09.2010) που αναφέρει ότι: «…Στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων , θέσεων και προσωπικού από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού οι ακόλουθες διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού: Διεύθυνση Ανάπτυξης Αθλητισμού (άρθρο 3 π.δ. 77/1985, Α’ 28) και Διεύθυνση Άθληση για Όλους (άρθρο 39 ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό έχει προστεθεί με το άρθρο 76 ν. 3057/2002, Α’ 239)….», επιτείνοντας έτσι την αγωνία και την αναστάτωση των εργαζόμενων, για την τύχη του αθλητισμού, γιατί…ποιος ξέρει τι άλλο θα δημιουργήσουν οι ευφάνταστοι νόες των κυβερνητικών επιτελείων.

 

Ø Λυπούμαστε, γιατί άλλες ήταν οι προεκλογικές θέσεις του κυβερνώντος κόμματος και για τον αθλητισμό.

Ø Αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι, με όπλο την εμπειρία μας και την αγάπη μας για τη δουλειά μας, έχουμε τελικά περισσότερη, σφαιρικότερη και σαφέστατα πληρέστερη επιστημονική άποψη από την κυβέρνηση.

Ø Τέλος, μακάρι να διαψευστούμε, αλλά θεωρούμε ότι τα τεκταινόμενα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι μόνον η αρχή ή η κορυφή του παγόβουνου….

 

Επειδή η πολυδιάσπαση της ΓΓΑ είναι πλέον γεγονός, οι εργαζόμενοί της, ύστερα από συγκέντρωσή που πραγματοποιήσαμε και σήμερα, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την κατάληψη του κτιρίου για 10η μέρα και αύριο Πέμπτη 30/9/2010. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, και σε ώρα που θα καθοριστεί αύριο, θα ξαναγίνει συγκέντρωση, που ανάλογα με τις εξελίξεις των συναντήσεων, που έχουμε ήδη ζητήσει από τις πολιτικές ηγεσίες των δύο υπουργείων, θα αποφασίσουμε εκ νέου τις μορφές συνέχισης του αγώνα μας,

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ»

 

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2010

 

Το Δ.Σ.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ