Mon15072024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δ/νση : Κηφισίας 7, 3ος όροφος, 11523 Αθήνα

Τηλέφωνα : 2131316381, 210 6472001

Fax : 210 6472002

Κιν. 6974343999

e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 96/2010 (ΦΕΚ 170, τεύχος Α΄/ 28.9.2010), με το οποίο μεταφέρονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «…ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού…) οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης Αθλητισμού και Άθλησης για όλους.

Αμέσως το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ζήτησε και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου 2010, συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Γιώργου Νικητιάδη, και Χρήστου Αηδόνη, Υφυπουργών της κυβέρνησης, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνου Μπιτσαξή.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η μεταξύ των εργαζομένων και της κυβέρνησης διάσταση απόψεων που αφορά στη νέα δομή που επιχειρείται να δοθεί στον Αθλητισμό και στα προβλήματα που αυτή θα επιφέρει.

Είναι ήδη γνωστές οι απόψεις μας (και επομένως περιττό να τις επαναλάβουμε πάλι) γύρω από την τριχοτόμηση του Αθλητισμού, της εξαφάνισης της όποιας επιτελικότητας, σχεδιασμού και εκτέλεσης δράσεων που ήδη υπήρχε. Θα είμαστε ευτυχείς εάν διαψευστούμε, εάν οι ανησυχίες και αιτιάσεις μας είναι «φανταστικές», και αν αποδειχθεί ότι τα αναπάντητα τεκμηριωμένα ερωτήματά μας είναι άνευ ουσίας .

Μπορούμε να κατανοήσουμε την δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα κυβερνητικά στελέχη στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν, να εξηγήσουν και να τεκμηριώσουν πολιτικές επιλογές, στη λήψη των οποίων δεν έχουν ίσως συμμετάσχει.

Για μια ακόμα φορά ουδεμία αξιόπιστη ερμηνεία δεν δόθηκε για τις γνωστές ανακατατάξεις.

Παράλληλα, και αυτή τη φορά, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι αδυνατούσαν να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις γύρω από τα σημαινόμενα στο Προεδρικό Διάταγμα.

Να απαντήσουν σε ορισμένα ερωτήματα που αφορούν στον τρόπο και στις ακολουθητέες διαδικασίες, οι οποίες πρωτόλεια περιγράφονται στο προχτεσινό Π.Δ., σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αποκοπούν οι δύο Διευθύνσεις από τον κορμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Τ) και θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

  • Με ποιο τρόπο π.χ. θα γίνει η αναγραφόμενη μεταφορά θέσεων και προσωπικού;
  • Θα μεταφερθούν αυτόματα οι υπηρετούντες εργαζόμενοι στις δύο Διευθύνσεις;
  • Θα κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για εθελούσια μεταφορά στο Υπουργείο και Κοινωνικής Αλληλεγγύης;
  • Θα καταργηθεί από τον υφιστάμενο οργανισμό της ΓΓΑ αριθμός θέσεων και θα μεταφερθούν ή συσταθούν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης;
  • Θα ακολουθηθούν – με δυο λόγια- οι υφιστάμενες διατάξεις περί μετατάξεων ; εθελοντικών ;, υποχρεωτικών ; και ποιες ακριβώς;

Επειδή, η πολυδιάσπαση της ΓΓΑ είναι πλέον γεγονός, εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο της ΓΓΑ, ύστερα από συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε σήμερα, αποφασίσαμε τα εξής:

 

1. Ο αγώνας για τη διασφάλιση της ενιαίας και αδιαίρετης λειτουργίας της ΓΓΑ, ως μοναδικού επιτελικού φορέα άσκησης αθλητικής πολιτικής είναι διαρκής και συνεχίζεται. Ύστερα από τις εξελίξεις και τα γεγονότα που έχουν προκύψει, σταματάμε την μορφή κατάληψης του κτιρίου της ΓΓΑ και συνεχίζουμε τον αγώνα στην κατεύθυνση της παραπέρα ανάδειξης του κεντρικού αυτού αιτήματος για την ίδια την ομαλή λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, για τον αθλητισμό της χώρας μας, την αθλούμενη νεολαία και γενικά για όλη την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε :

  • Τον συντονισμό των ενεργειών μας με τις υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και ΑΔΕΔΥ.
  • Την πραγματοποίηση επαφών και διερεύνησης κοινών δράσεων με αθλητικούς φορείς και τον κόσμο του αθλητισμού γενικότερα.
  • Την πραγματοποίηση συναντήσεων με πολιτικούς φορείς, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
  • Την πραγματοποίηση συναντήσεων με φορείς της τοπικής κα περιφερειακής αυτοδιοίκησης .
  • Την υποβολή εκ νέου των αναλυτικών και πλήρως τεκμηριωμένων θέσεων μας για έναν νέο Οργανισμό της ΓΓΑ, στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας της ριζικής αναβάθμισης της.

 

2. Ο αγώνας μας θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταφερομένων συναδέλφων ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με την Πολιτική ηγεσία.

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ»

 

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2010

 

 

Το Δ.Σ.

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ