Mon14062021

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΙ ΟΦ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΙ ΟΦ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Αθήνα, 18 Μαΐου 2012
      
      
      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με θέμα τη διεξαγωγή των αγώνων της τελικής φάσης των πλει οφ του μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, την οποία συγκάλεσε ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής. Συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και συγκεκριμένα:

Η ΕΣΑΚΕ (Βασίλης Οικονομίδης, πρόεδρος, Γιώργος Κονδύλης, γενικός διευθυντής), ΕΟΚ (Αριστείδης Γολέμης, Δημήτρης Μπασούρης, μέλη του ΔΣ), ΕΛ.ΑΣ (Γρηγόρης Μπαλάκος, γενικός επιθεωρητής, Ιωάννης Λούκας, γενικός διευθυντής Αττικής), ΠΣΑΚ (Νίκος Παπανικολόπουλος, γενικός γραμματέας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, νομικός σύμβουλος, Κώστας Αλεξανδρίδης, διευθυντής), ΟΑΚΑ (Βασίλης Κάκος, διευθυντής συντονιστής, Δημήτρης Βαλασιάδης, υπεύθυνος του κλειστού) και οι δύο ΚΑΕ, Ολυμπιακός (Γιώργος Σκινδήλιας, αντιπρόεδρος, Δημήτρης Πράσσος μέλος του ΔΣ και νομικός σύμβουλος, Χρήστος Σταυρόπουλος, γενικός διευθυντής), Παναθηναϊκός (Θανάσης Γιαννακόπουλος μεγαλομέτοχος, Μάνος Παπαδόπουλος γενικός διευθυντής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος νομικός σύμβουλος, Μιχάλης Γεωργαντής, υπεύθυνος ασφαλείας).  

Μετά το πέρας της σύσκεψης, που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουν τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ με συγκλονιστικές επιτυχίες, για τις οποίες έχει αισθανθεί χαρά και περηφάνια, κάθε Έλληνας. Μας έχουν δώσει αθροιστικά οκτώ ευρωπαϊκά κύπελλα.

Εκφράζω τη λύπη μου και την απόλυτη αποδοκιμασία μου για τα χθεσινά επεισόδια και συγκεκριμένα την επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού. Το γεγονός αυτό δε μπορεί  να αμαυρώσει την πορεία του ελληνικού μπάσκετ, τόσο σε επίπεδο εθνικής ομάδας, όσο και σε επίπεδο συλλόγων.

Έγινε μία σύσκεψη λεπτομερής και σε βάθος, στην οποία εξετάστηκε το σύνολο των παραμέτρων, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί. Οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν είναι οι ακόλουθες:

Τα πλέι οφ θα αρχίσουν κανονικά και θα τηρηθούν πλήρως οι νόμοι και οι κανονισμοί. Το πρώτο ματς θα γίνει τη Δευτέρα και το τελευταίο θα γίνει στις 2 Ιουνίου, εφόσον εξαντληθεί ο αριθμός των πέντε αγώνων, γιατί μπορεί να είναι και λιγότεροι, από τρεις έως πέντε.

Μέχρι αύριο το μεσημέρι η ελληνική αστυνομία θα έχει ολοκληρώσει την εκπόνηση του γενικού και του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, για την ασφάλεια των φιλάθλων και των αθλητών, για κάθε αγώνα ο οποίος πρόκειται να γίνει.
Κανένας αγώνας δεν πρόκειται να ξεκινήσει, κανένας αγώνας δε θα διεξαχθεί, αν οι ομάδες δεν έχουν δεσμευτεί για την τήρηση όλων των μέτρων τάξης του γενικού και ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο εκπονεί και θα ανακοινώσει αύριο η ελληνική αστυνομία.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεσμεύτηκε απολύτως ότι ο κανονισμός του πρωταθλήματος και ο πειθαρχικός κανονισμός θα εφαρμοστούν στην ολότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων, όπως διακοπή αγώνα, ο οποίος δεν έχει προϋποθέσεις ομαλής διεξαγωγής ή εκκένωσης του γηπέδου.
 
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής αστυνομίας, σε περίπτωση που υπάρχουν περιστάσεις μη ομαλής διεξαγωγής οποιουδήποτε αγώνα, επιφυλάσσεται να πάρει αποφάσεις για κάθε πρόσθετο μέτρο και επιφυλάσσεται ακόμη και για τη διακοπή της διαδικασίας των πλει οφ, αν τυχόν συντρέξουν τέτοιες συνθήκες.

Αυτές είναι οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν και με αυτές θα πορευτούμε.  Παρακολουθούμε, σε καθημερινή βάση την κατάσταση. Οι αποφάσεις αυτές έχουν τη συναίνεση της διοργανώτριας αρχής του ΕΣΑΚΕ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και από πλευράς κράτους της ελληνικής αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Σε ερωτήσεις που του τέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού είπε:

Δεν ήταν δυνατόν να είχε προβλεφθεί το επεισόδιο σε βάρος του πούλμαν, που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού και εννοώ την εμφάνιση πέντε ατόμων από ένα παράδρομο. Όμως αν χρειαστεί στη συνέχεια θα πάρουμε όποιο μέτρο είναι απαραίτητο όπως και χθες, της αναβολής του αγώνα, εξαιτίας του τραυματισμού δύο παικτών. 
Θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα δεν είναι ακυβέρνητη Πολιτεία, όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι. Και σε αυτή τη φάση που έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση η Πολιτεία και το κράτος λειτουργούν και αντιμετωπίζουν κάθε φαινόμενο, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

Ερώτηση: Οι ομάδες δε θέλουν να έχουν την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, η αστυνομία την εγγυάται;

Μπιτσαξής: Στην έννομη τάξη, το δε θέλω την ευθύνη, δεν υπάρχει. Η ευθύνη προκύπτει από νόμους και κανονισμούς.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής διευκρίνισε ότι διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, της επίθεσης στο πούλμαν του Παναθηναϊκού. 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

OPEN DATA

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

unesco-observatory

bottom banner

aigides GGA

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ