Sat27042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην Εκδήλωση Απόδοσης Τιμής στις μητέρες των Παραολυμπιονικών

Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην Εκδήλωση Απόδοσης Τιμής στις μητέρες των Παραολυμπιονικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Iουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός παραβρέθηκε στην Εκδήλωση Απόδοσης Τιμής στις μητέρες των Παραολυμπιονικών, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης – Μακεδονίας στο Πολεμικό Μουσείο.
Στον χαιρετισμό ο κ. Ανδριανός είπε:
«Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης- Μακεδονίας εν Αθήναις για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης απόδοσης τιμής στις μητέρες των Παραολυμπιονικών.
Είναι μια πραγματικά ιδιαίτερα εύστοχη και αρμόζουσα πρωτοβουλία, καθώς υπογραμμίζει τον σημαντικό, συχνά απολύτως καίριο ρόλο που έχει η οικογένεια και ειδικά η μητέρα σε κάθε επιτυχία ενός νέου ανθρώπου.
Τα μετάλλια, οι τίτλοι και οι διακρίσεις, πηγαίνουν βεβαίως στους πρωταθλητές μας. Εκεί ανήκουν – και μαζί μ’ αυτά, τους ανήκει η αναγνώριση απ’ όλους μας. Ταυτόχρονα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πίσω από την τελική επίδοση, πίσω από την επιτυχία, πίσω από την διάκριση που ήρθε την ημέρα των αγώνων, υπάρχουν χρόνια προετοιμασίας και μια ομάδα ανθρώπων που έκανε τα πάντα για να γίνει αυτή η διάκριση πραγματικότητα.
Και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αθλητές με αναπηρία, πίσω από κάθε διάκριση, δίπλα στην ψυχική δύναμη του ίδιου του αθλητή, βρίσκονται και όλοι όσοι πίστεψαν σ’ αυτόν, τον ενθάρρυναν και τον στήριξαν σε όλη αυτή την πορεία.
Ιδιαίτερα λοιπόν στις μητέρες των Παραολυμπιακών μας, αξίζει ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη μας γιατί, υπερνικώντας δυσκολίες και προκαταλήψεις, έδωσαν στα παιδιά τους να καταλάβουν το πόσο ακαταμάχητη είναι η δύναμη της ψυχής, και τα βοήθησαν να μετουσιώσουν αυτή τη δύναμη όχι απλώς σε μια παγκόσμια αθλητική διάκριση, αλλά πολύ περισσότερο σε ένα παράδειγμα ζωής για όλους μας.
Σε ότι με αφορά, τόσο προσωπικά όσο και με τη θεσμική μου ιδιότητα, είμαι πάντα στο πλευρό σας για να στηρίξουμε όσο καλύτερα γίνεται το ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα, τους αθλητές και τις αθλήτριες που μας κάνουν υπερήφανους. Μάλιστα, όπως ίσως ξέρετε, σήμερα το μεσημέρι είχα συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και με παραολυμπιονίκες, και συζητήσαμε διάφορα ζητήματα και εκκρεμότητες.
Καλή συνέχεια λοιπόν και καλή δύναμη»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ