Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Διευκρινίσεις για την ιατρική βεβαίωση αθλητών, αθλητριών και αθλουμένων από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ

Διευκρινίσεις για την ιατρική βεβαίωση αθλητών, αθλητριών και αθλουμένων από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19-05-2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ιατρική βεβαίωση που πρέπει να προσκομίσουν αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι, για την επανέναρξη των προπονήσεών τους,  η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ διευκρινίζει τα εξής:
•             Ουδέποτε καθόρισε το μοριακό τεστ PCR ως προαπαιτούμενο για την επιστροφή αθλητών, αθλητριών και αθλουμένων στην αθλητική δραστηριότητα, όπως άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα και στις οδηγίες της που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.
•             Το έντυπο της αρχικής ιατρικής βεβαίωσης τροποποιήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρχει παρερμηνεία περί ανάγκης διενέργειας μοριακού τεστ PCR προκειμένου να υπογραφεί η βεβαίωση από τον ιατρό. Στο νέο έντυπο αναφέρονται αναλυτικά πλέον τα συμπτώματα που συνδέονται με τη λοίμωξη COVID-19.
•             Παραμένει το γεγονός ότι αν ο ιατρός, από την κλινική εξέταση και μετά τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού, θεωρήσει ότι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, παραπέμπει αναλόγως τον εξεταζόμενο.
 
Για την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Γιώργος Μαυρωτάς

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ