Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μνημόνιο συνεργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με τον Π.Σ.Α.Τ.

Μνημόνιο συνεργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με τον Π.Σ.Α.Τ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, υπέγραψαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς με τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.
Αναφερόμενος στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο κ. Μαυρωτάς τόνισε: «Ο ρόλος του αθλητικού Τύπου είναι κομβικός στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων αφενός μεν για την ευαισθητοποίηση απέναντι στο πρόβλημα, αλλά και για τη σωστή ενημέρωση. Με το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΠΣΑΤ η ΕΠΑΘΛΑ αποκτά έναν πολύτιμο σύμμαχο για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας απειλής που λέγεται χειραγώγηση αγώνων. Όπως συμφωνήσαμε με τον Πρόεδρο και καλό φίλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και περιγράφεται και στο μνημόνιο συναντίληψης, θα προγραμματίσουμε και θα ακολουθήσουν ενημερωτικές δράσεις προς δημοσιογράφους τόσο για τις διαδικασίες, τους κανονισμούς αλλά και για τα αποτελέσματα της δράσης της ΕΠΑΘΛΑ, ώστε να παρέχεται σωστή και πλήρης ενημέρωση από τα αθλητικά ΜΜΕ γύρω από αυτά τα θέματα. Στον αγώνα ενάντια στην παθογένεια της χειραγώγησης αγώνων, ΕΠΑΘΛΑ και ΠΣΑΤ είμαστε συμπαίκτες και ενώνουμε δυνάμεις για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.»
Ο κ. Θεοδωρακόπουλος από την πλευρά του, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη συνεργασία. Ο ΠΣΑΤ έχει ιερή υποχρέωση και βάσει του καταστατικού του να στηρίζει όλες τις προσπάθειες που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό και ιδίως όταν πρόκειται για τον γνήσιο και υγιή αθλητισμό. Οι χειραγωγημένοι αγώνες είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο ΠΣΑΤ μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στα θέματα της ενημέρωσης και γι΄ αυτόν τον λόγο θα διοργανώσουμε επιμορφωτικές δράσεις για τα μέλη μας σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΑΘΛΑ. Σκοπός της επιμόρφωσης των αθλητικών συντακτών σχετικά είναι να παρέχουμε σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων».
Στην υπογραφή του μνημονίου παρέστησαν από τον ΠΣΑΤ o Βαγγέλης Ιωάννου (Α΄ αντιπρόεδρος), ο Μάνος Σταραμόπουλος (Β΄ αντιπρόεδρος), η Ασπασία Βελονάκη (Γενική Γραμματέας), και η Αγγελική Βύζικα (Ταμίας). Επίσης παρέστησαν η Άγη Κασούμη (μέλος της ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και ο Βασίλης Κεραμάρης συντονιστής της ομάδας αξιολόγησης των αναφορών.

IMG 5941PR

IMG 5942PR

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ