Mon29042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη Γ. Κουμεντάκη και Γ. Μαυρωτά σε ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό Μουσείο

Επίσκεψη Γ. Κουμεντάκη και Γ. Μαυρωτά σε ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό Μουσείο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 13 Ιουνίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Μουσείο επισκέφτηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Κουμεντάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.
 
Ο κ. Κουμεντάκης τον οποίο υποδέχτηκε, η αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Ασπασία Αντωνοπούλου, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο αναπληρωτής διευθυντής, Νίκος Μωραϊτης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που ξαναβρέθηκε στους χώρους, όπου είχε αφήσει το αποτύπωμά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ως μουσικός διευθυντής και δημιουργός του μουσικού σεναρίου των τελετών Έναρξης και Λήξης.
 
«Χαίρομαι που βλέπω το ΟΑΚΑ, να είναι ένας ζωντανός οργανισμός μετά από τόσα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ξενάγησή του στο κεντρικό στάδιο, την κεντρική σουίτα, τους αρχαιολογικούς χώρους, το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, την ανακαινισμένη αίθουσα Τύπου κ.α..
 
O Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης του ΟΑΚΑ, ενώ παράλληλα συζήτησε με τους κ.κ. Μαυρωτά και Χαλιορή, προτάσεις ώστε να γίνει ακόμη περισσότερο εξωστρεφές, κάνοντας μεγαλύτερο άνοιγμα στον πολιτισμό, για να επιτευχθεί το «πάντρεμα» του αθλητισμού και του πολιτισμού μέσα από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου με τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, όπου τους υποδέχτηκε η διευθύντρια Μαρία Παπαϊωάννου. Ο κ. Κουμεντάκης έμεινε εντυπωσιασμένος από το Μουσείο και ιδιαίτερα από τον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
 
photo1a 13-6-23
 
 
photo2a 13-6-23
 
 
photo3a 13-6-23
 
 
photo4a 13-6-23
 
 
photo6a 13-6-23
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ