Tue30042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Με 12 μετάλλια επέστρεψε η ομάδα της ΓΓΑ από τους 24ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στο Μπορντώ

Με 12 μετάλλια επέστρεψε η ομάδα της ΓΓΑ από τους 24ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στο Μπορντώ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2023

,ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Μαυρωτάς: «Ο εργασιακός αθλητισμός αποτελεί για την αθλητική πολιτική της χώρας σημαντική προτεραιότητα. Συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της ΓΓΑ για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις που έφεραν στην υπηρεσία και τη χώρα»


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της ομάδας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) στους 24ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού που διεξήχθησαν στο Μπορντώ της Γαλλίας (14-18 Ιουνίου 2023). Η ΓΓΑ εκπροσωπήθηκε από 12 μέλη στην κορυφαία αθλητική συνάντηση για εργαζομένους και επέστεψε από το Μπορντώ με 12 μετάλλια!
Έξι χρυσά, τρία ασημένια και τρία χάλκινα ήταν ο απολογισμός των μεταλλίων για την ομάδα της ΓΓΑ που σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού ξεπέρασε τις προσδοκίες και έστειλε το μήνυμα της δια βίου άθλησης μέσα και από το εργασιακό περιβάλλον.


Τα υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΑ διακρίθηκαν και στα τέσσερα αθλήματα που συμμετείχαν στη διοργάνωση (Κολύμβηση, Ακοντισμός, Σκοποβολή, μπάσκετ 3on3) όμως η ομάδα της Κολύμβησης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα μετάλλια, κατακτώντας τα εννέα από τα 12 συνολικά!!!
Αναλυτικά τα μετάλλια που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι-αθλητές της ΓΓΑ:
• Κάτια Σαρακατσάνη (χρυσό 50μ. πρόσθιο, χρυσό στα100μ. πρόσθιο, χρυσό στα 50μ. ελεύθερο, χρυσό στα 50 μ. πεταλούδα)
• Άκης Τριβιζάς (χρυσό στα 50μ. πρόσθιο, ασημένιο στα 100μ. πρόσθιο, ασημένιο στα 50μ. πεταλούδα, χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο
• Σαρακατσάνη- Καρούντζος – Δημητρόπουλου – Τριβιζάς (χάλκινο στο 4Χ100 ελεύθερο
• Αλέξανδρος Χάμος (χρυσό στον Ακοντισμό)
• Χρήστος Κατσίκης (ασημένιο στην Σκοποβολή στο αεροβόλο όπλο)
• Παναγιώτης Καραβανάς, Δημοσθένης Αγγελόπουλος, Αλέξανδρος Χάμος, Σωτήρης Ζαχαρόπουλος, Παντελής Μαγκλάρας (χάλκινο, στο 3on3 μπάσκετ)

Πάνω από 100 εργαζόμενοι εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην κορυφαία αθλητική συνάντηση για εργαζομένους, ενώ συνολικά οι συμμετοχές άγγιξαν τις 7.000!
Σημαιοφόρος όλης της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των 24ων Ευρωπαϊκών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού ήταν ο Άκης Τριβιζάς από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πρωταθλητής κολύμβησης και κάτοχος των περισσότερων μεταλλίων σε εργασιακούς αγώνες, ενώ συνοδοί της αποστολής ήταν οι Στέλλα Κορμικιάρη και η Παναγιώτα Γκριτζά.
Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για την προαγωγή της φυσικής δραστηριότητας και στηρίζονται εμπράκτως από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Τμήμα Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής που έχει την εποπτεία και υποστήριξη του εργασιακού αθλητισμού, 

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς αφού συνεχάρη τους εργαζομένους-αθλητές για τις επιτυχίες τους στο Μπορντώ, δήλωσε:
«Ο εργασιακός αθλητισμός αποτελεί για την αθλητική πολιτική της χώρας σημαντική προτεραιότητα όπως αποδεικνύει και με τις δράσεις της η ΓΓΑ τα τελευταία χρόνια. αλλά και με τις θεσμικές πρωτοβουλίες. Οι αγώνες εργασιακού αθλητισμού δίνουν στους εργαζόμενους ένα επιπλέον κίνητρο, έναν στόχο για άθληση όλον τον χρόνο και αυτό είναι ευεργετικό. Στους 24ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στο Μπορντώ συμμετείχαμε ως ΓΓΑ καθότι, ως η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία της χώρας, θα έπρεπε να δίνουμε και το καλό παράδειγμα. Ο εργασιακός αθλητισμός είναι ένας τομέας που και μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος BEACTIVE, προσπαθούμε να αναδείξουμε και να στηρίξουμε όχι μόνο στα λόγια αλλά και με τέτοιες πρωτοβουλίες. Συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της ΓΓΑ για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις που έφεραν στην υπηρεσία και τη χώρα. Μας έκαναν περήφανους ως υπηρεσία και έδειξαν έμπρακτα ότι η ΓΓΑ όχι μόνο υποστηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό αλλά συμμετέχει ενεργά και με επιτυχία σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, όχι δηλαδή μόνο θεωρία αλλά και πράξη».

photovasikimikri

       
omadagga small omadagga3 small photo-ergasiakoi-agones small photo3 small

   
photo4 small photomikri swimming-team small basket
photo2a photo6 small photo7 small photohamos2

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ