Sat27042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Υψηλή εκπροσώπηση από τη χώρα μας στην επιτροπή παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis με σκοπό την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας

Υψηλή εκπροσώπηση από τη χώρα μας στην επιτροπή παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis με σκοπό την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Στις 18-19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα (Σύμβαση «Saint Denis»), η πρώτη με φυσική παρουσία μετά την περίοδο της πανδημίας. Συμμετείχαν οι 27 χώρες που έχουν κυρώσει τη σύμβαση με παρατηρητές από την UEFA, την Interpol τη FIFA και άλλους οργανισμούς.
Το Προεδρείο καλωσόρισε την Ελλάδα που μαζί με την Σουηδία κύρωσαν τον περασμένο Απρίλιο τη Σύμβαση και αρχές Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η Αγγλία. Προτάθηκε μάλιστα να αξιοποιήσει η χώρα μας -εφόσον πλέον είναι πλήρες μέλος της Σύμβασης- το πλούσιο υλικό που έχει δημιουργηθεί τόσο για τη χάραξη εθνικής πολιτικής όσο και για το νομοθετικό πλαίσιο, ένα υλικό που προκύπτει από την ευρωπαϊκή εμπειρία και παρέχει πρότυπα τα οποία μπορούν να προσαρμοσθούν στις συνθήκες της χώρας. 
Επίσης, προγραμματίσθηκε επίσκεψη της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης Saint Denis στην Αθήνα για τον Μάρτιο του 2024 προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της εφαρμογής των προβλέψεων της σύμβασης επί του πεδίου και να γίνουν συναντήσεις με τους βασικούς εμπλεκόμενους φορείς.
Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ΓΓ Δημόσιας Τάξης κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης αναφέρθηκε στην ισχυρή πολιτική βούληση που υπάρχει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αντιμετωπιστεί το θέμα της βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και σε αυτήν την προσπάθεια βλέπει στη σύμβαση Saint Denis ένα πολύτιμο εργαλείο.
Από την πλευρά του ο ΓΓ Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς απευθυνόμενος στην επιτροπή είπε ότι η παρουσία στην επιτροπή των δύο Γενικών Γραμματέων  δείχνει αφενός την πολιτική βούληση να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στη χώρα μας και από την άλλη τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο αρμόδιων υπουργείων. Επίσης ανέφερε ότι η σύγχρονη, ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ασφάλεια, προστασία και εξυπηρέτηση των θεατών σε αθλητικές διοργανώσεις που παρέχει η σύμβαση Saint Denis είναι ένα πολύ καλό υπόβαθρο στο οποίο μπορεί η Ελλάδα να στηριχτεί για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής και ενός συγχρόνου νομικού και κανονιστικού πλαισίου, προσαρμοσμένου στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου υπήρχε ειδική θεματική αφιερωμένη στο EURO 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.
Τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της σύμβασης Saint Denis, ήταν ο Χρυσόστομος Γκίκας (Αστυνόμος Β΄, από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Ποδοσφαίρου της Αστυνομίας), η Αναστασία Γκούφα (Προϊσταμένη του Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού της ΓΓΑ), ο Σταύρος Τσιώρος (νομικός συνεργάτης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη), ο Βασίλης Κεραμάρης (νομικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού) και ο Βασίλης Σαράκης, (νομικός σύμβουλος, από την ΕΠΟ). 
 
photo1a 19-10-23
 
 
photo3a 19-10-23
 
 
photo2a 19-10-23

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ