Thu23052024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, απέστειλε σήμερα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με την επιχορήγηση της, για το 2010.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, απέστειλε σήμερα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με την επιχορήγηση της, για το 2010.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, απέστειλε σήμερα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με την επιχορήγηση της, για το 2010.

Αγαπητοί κύριοι,
Όπως ήδη έχετε πληροφορηθεί από τις δημόσιες ανακοινώσεις μας, το Κανόε-Καγιάκ έχει ενταχθεί στην κατηγορία των αθλημάτων Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος. Η ένταξη αυτή σημαίνει ότι η Ελληνική Πολιτεία, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρήσει το υπάρχον επίπεδο ανάπτυξης του αθλήματος Κανόε-Καγιάκ. Η περαιτέρω εμβάθυνση και διάδοσή του, προς το παρόν, με εφαλτήριο την κρατική χρηματοδότηση επαφίεται στην  Ομοσπονδία σας.
Μέσα στα πλαίσια του Εθνικού Αθλητικό Σχεδιασμού, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι από την σκοπιά της Πολιτείας, η ανάπτυξη του Κανόε-Καγιάκ, οι υποδομές του, η σχέση του αθλήματος με το ελληνικό υδάτινο περιβάλλον, μας οδηγούν να θεωρούμε το Κανόε-Καγιάκ και την Κωπηλασία, αθλήματα που απαιτούν ενιαία στρατηγική και αναπτυξιακή αντίληψη. Ανεξάρτητα από την αυτονομία των Ομοσπονδιών των παραπάνω αθλημάτων, η Ελληνική Πολιτεία θα καλωσόριζε την υποβολή ενός κοινού αναπτυξιακού σχεδίου, αν και εσείς θεωρούσατε κάτι τέτοιο στο παρόν στάδιο χρήσιμο. Πρέπει όμως να καταστήσουμε σαφές, ότι εμείς στον σχεδιασμό μας θεωρούμε τα παραπάνω αθλήματα μέρος ενός θαυμάσιου υποσυνόλου του ελληνικού αθλητισμού. Σημειώνουμε επίσης, ότι οι συζητήσεις μας για τα θέματα των υποδομών του Κανόε-Καγιάκ είναι πολύ ενδιαφέρουσες και πρέπει να επανέλθουμε, να συγκεκριμενοποιήσουμε και να στοχοθετήσουμε τις δράσεις, προκειμένω να δρομολογηθούν. Αν για οποιονδήποτε λόγω η υποβολή ενός αναπτυξιακού προγράμματος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία της Κωπηλασίας δεν γίνει άμεσα εφικτή, σας παρακαλούμε να μας υποβάλλετε και να συζητήσετε μαζί μας ένα τριετές σχέδιο ανάπτυξης του αθλήματος με βάση το οποίο και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Ελληνικής Πολιτείας θα πορευτούμε. 
Οι τοποθετήσεις σας στα θέματα του ντόπινγκ έχουν μεγάλη ηθική αξία και σας ευχαριστούμε γι’ αυτές.
Μέσα στα παραπάνω πλαίσια σας γνωστοποιούμε τα εξής:
α) Με βάση τις εισηγήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), η έγκριση της επιχορήγησης της Ομοσπονδίας του Κανόε Καγιάκ για το 2010 ανέρχεται στο ποσό των 850.000€ (οχτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ) και θα καταβληθεί σταδιακά σύμφωνα με τους κανόνες και τις κανονιστικές εντολές του Υπουργείου Οικονομικών και με την αυτονόητη προϋπόθεση της επιβεβαίωσης των γενικών προϋπολογιστικών προβλέψεων του Κράτους.
Στις 30 Ιουλίου 2010 η Ομοσπονδία σας, θα πρέπει να μας υποβάλλει ουσιαστικό απολογισμό της δραστηριότητάς της για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ο οριστικός ετήσιος απολογισμός, ουσιαστικός και οικονομικός, και τα παραστατικά στοιχεία θα πρέπει να υποβληθούν στην ΓΓΑ εντός του πρώτου μέχρι τις 15 Μαρτίου 2011.
β) Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το 2010 η ΓΓΑ θα αποτιμήσει σε χρήμα τις διάφορες έμμεσες χρηματοδοτήσεις του Κανόε-Καγιάκ από το Κράτος, ώστε να έχει τόσο η ίδια, όσο και οι Πολίτες την ακριβή εικόνα της κρατικής ενίσχυσης του αθλήματος.
γ) Επισημαίνουμε ότι για το 2011 δεν πρόκειται να αξιολογηθούν προϋπολογισμοί Ομοσπονδιών που περιέχουν αιτήματα καταφανώς απέχοντα από τον ρεαλισμό. Τέτοιοι προϋπολογισμοί δεν μπορούν κατ’ ουσίαν να αξιολογηθούν και η μακροχρόνια παράδοση υποβολής εξωπραγματικών προϋπολογισμών, που προσιδιάζουν σε αόριστο παζάρι και όχι σε διάλογο ουσίας μεταξύ των Ομοσπονδιών και της Πολιτείας τερματίζεται.  
Τέλος, εφιστούμε την προσοχή σας στα όσα έχουμε δημοσίως δηλώσει προς όλες τις Ομοσπονδίες σχετικώς με την εκκαθάριση της σωματειακής τους βάσης, την ανάγκη προέγκρισης κάθε διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης από την ΓΓΑ και την αποφυγή αναμορφώσεων των προϋπολογισμών, ιδιαίτερα από αναπτυξιακές δαπάνες σε λειτουργικές δαπάνες, την ανάγκη λιτότητας, που πρέπει να διαπνέει όλη την δημόσια διοίκηση και την περιστολή περιττών δαπανών.
Θα είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια στο έργο σας και σας ευχόμαστε για το 2010 καλή και παραγωγική χρονιά.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ