Tue18062024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τιμήθηκαν οι αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, που κέρδισαν μετάλλιο σε Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και εκείνοι που σημείωσαν Παγκόσμιο ή Πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τιμήθηκαν οι αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, που κέρδισαν μετάλλιο σε Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και εκείνοι που σημείωσαν Παγκόσμιο ή Πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τιμήθηκαν οι αθλητές και αθλήτριες, που κέρδισαν μετάλλιο σε Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και εκείνοι που σημείωσαν Παγκόσμιο ή Πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Επίσης τιμήθηκαν τα τρία πρώτα αθλητικά σωματεία, που αθλητές τους κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες του 2009.


Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Παναγιώτης Σταματόπουλος, ενώ μηνύματα απέστειλαν η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Πεταλωτής.

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, στην ομιλία του είπε, μεταξύ άλλων:
Τις αποφάσεις μας για το χώρο του ειδικού αθλητισμού τις πήραμε από τις πρώτες στιγμές της σημερινής κυβέρνησης. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπου καλούμαστε να κρατήσουμε όρθιο τον ελληνικό αθλητισμό, μέσα από πολλές συμπληγάδες, που δεν είναι μόνο οικονομικές, σε μια εποχή που η βία έχει χτυπήσει την πόρτα μας, καλούμαστε να καλλιεργήσουμε τον καθαρό αθλητισμό. Την ειδική άθληση την εντάξαμε στην κατηγορία της εθνικής αθλητικής προτεραιότητας μαζί με όλα τα αθλήματα, που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον ελληνικό αθλητισμό.
Η ελληνική Πολιτεία μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της αναλαμβάνει να αναπτύξει τον ειδικό αθλητισμό σε βάθος, να κρατήσει και το υπάρχον επίπεδο και γενικά να δώσει ώθηση στην ειδική άθληση. Είναι μια πολιτική ισότιμων Ελλήνων πολιτών. Αυτή είναι η αξία, η οποία διαπνέει την πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού – Τουρισμού και της Κυβέρνησης,  στην ειδική άθληση.
Με αυτά τα λίγα λόγια θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις επιτυχίες σας, αλλά και να υπογραμμίσω και γενικά τη συμμετοχή όλων των αθλητών, γιατί βραβεύοντας αυτούς που έχουν διακριθεί δεν σημαίνει ότι αγνοούμε την αθλητική προσπάθεια όσων έχουν συμμετάσχει σε αγώνες. Απλώς, στόχος της αθλητικής πολιτικής της χώρας μας, της οποίας οι άξονες έχουν επανειλημμένα διατυπωθεί, είναι ο αθλητισμός να μην ανήκει, μόνο στους πλούσιους, στους ισχυρούς, στους παράγοντες, αλλά θέλουμε έναν αθλητισμό κοινωνικό αγαθό, που να ανήκει σε κάθε Έλληνα πολίτη, χωρίς περιορισμούς.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μπιτσαξή για την καλή συνεργασία και το ενδιαφέρον του για τον ειδικό αθλητισμό, υπογράμμισε ότι:  η συγκεκριμένη Ομοσπονδία έχει στη δύναμή της 70 συλλόγους, καλλιεργεί 18 αθλήματα, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων, με συνολική δύναμη 2.500 αθλητών.

Τιμήθηκαν  οι παρακάτω αθλητές και τα Σωματεία:

Χρήστος Ταμπαξής (Κολύμβηση), Γεώργιος Καπελάκης (Κολύμβηση), Παράσχος Στογιαννίδης (Στίβος), Ανθή Καραγιάννη (Στίβος), Αθανάσιος Μπαράκας (Στίβος), Παρασκευή Κάντζα (Στίβος), Θεοδώρα Φαρδέλα (Στίβος), Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Μπότσια), Ιωάννης Κωστάκης (Κολύμβηση), Στέλιος Τσάκωνας (Κολύμβηση), Παναγιώτης Χριστάκης (Κολύμβηση), Βασίλης Τσαγγάρης (Κολύμβηση), Νικόλαος Τσότρας (Κολύμβηση), Σε Τζων Φερνάντες (Στίβος), Αλεξάνδρα Δήμογλου (Στίβος), Ιωάννης Πρώτος (Στίβος), Ελένη Χαλκιαδάκη (Στίβος), Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (Κολύμβηση), Αριστείδης Μακροδημήτρης (Κολύμβηση), Χαράλαμπος Παπαϊωάννου (Κολύμβηση), Σεμίχα Ριζάογλου (Κολύμβηση), Αντώνης Τσαπατάκης (Κολύμβηση), Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος, Εμμανουήλ Μπόγδος, Γεώργιος Αλεξάκης, Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Ξιφασκία με αμαξίδιο), Κυριακή Ισπαχανίδου (Στίβος), Κωνσταντίνος Μπίμπασης (Στίβος), Γεώργιος Τρέπας (Στίβος), Μαρία Κεραμιδά (Τζούντο), Μαρία –Ελένη Κορδαλή (Μπότσια), Νικόλαος Πανανός (Μπότσια), Μαρία Σταματουλά (Στίβος), Μαρία Καλπακίδου (Κολύμβηση), Αναστάσιος Μπάος (Άρση Βαρών σε πάγκο), Παύλος Μάμαλος (Άρση Βαρών σε πάγκο), και

Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Θεσσαλονίκη), Αθλητική Ένωση Τυφλών ΠΥΡΣΟΣ (Θεσσαλονίκη), Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ ΑΕΤΟΙ (Αθήνα).  

 

Φωτό 1: Ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής με το Γιώργο Καπελάκη.
Φωτό 2: Ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής με τον Πρόεδρο της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Γιώργο Φουντουλάκη.

 

Φώτο 1                                            Φώτο 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ