Tue18062024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συναντήσεις του Γ.Νικητιάδη με τους προέδρους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακού

Συναντήσεις του Γ.Νικητιάδη με τους προέδρους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                          Αθήνα, 2 Αυγούστου 2010

 

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      O Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκε στο γραφείο του στη Λεωφόρο Αμαλίας παρουσία του διευθυντή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Δημήτρη Απόκη, με τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη, στο πλαίσιο των επαφών που κάνει με όλους τους προέδρους των ομάδων της Σουπερ Λίγκας, με βασικό θέμα συζήτησης την πάταξη των φαινομένων βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και με τους δύο προέδρους υπήρξε ταύτιση απόψεων.
      Χαρακτηριστικές του καλού κλίματος, που επικράτησε, ήταν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.  Ο κ. Νικητιάδης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:  «Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούμε με στόχο την καταπολέμηση των φαινομένων βίας στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, αποφασίσαμε να συναντηθούμε, εδώ στο Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού που έχει αρμοδιότητα για τον Αθλητισμό, εγώ και ο διευθυντής του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, κ. Μπιτσαξή, κ. Δημήτρης Απόκης με τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και κ. Σταύρο Αδαμίδη, με στόχο να διασφαλίσουμε ένα μίνιμουμ απόψεων που θα βοηθήσουν για να προχωρήσουμε δραστικότερα στην καταπολέμηση της βίας. Ο κ. Μαρινάκης εκδήλωσε τη συμπαράστασή του σε αυτή την προσπάθεια και εγώ τον ευχαρίστησα γιατί πραγματικά η εκδήλωση της συμπαράστασης ήταν κατηγορηματική, γεγονός που καταδεικνύει ότι στον Ολυμπιακό ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Πρόκειται για ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα,  που εξάλλου έχω λάβει και από τους άλλους δύο προέδρους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ προκειμένου να διασφαλίσουμε καλύτερα γήπεδα, ειρηνικά γήπεδα.
      Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι συμπαρίσταται στην Πολιτεία και εμείς από την πλευρά μας είπαμε ότι είμαστε δίπλα, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε στο πλαίσιο που επιτρέπει ο Νόμος οποιαδήποτε δική μας παρέμβαση, για διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά ενδεχομένως το  γήπεδο της ΑΕΚ ή οτιδήποτε άλλο. Η Πολιτεία είναι δίπλα σε όλες τις ομάδες, να τις στηρίξει για να είναι ο αθλητισμός μας όσο πλατύτερα γίνεται αγαπητός από τον κόσμο».
      Ο κ. Νικητιάδης προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους προέδρους των μεγάλων ομάδων, αλλά και με το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτείας,  που σχετίζεται με την καταπολέμηση της βίας, δηλαδή τόσο με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη, όσο και με τον αρμόδιο Υφυπουργό, καθώς και με την ηγεσία της Αστυνομίας, ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. 

      Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Ήταν μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση. Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι κοινός μας στόχος είναι η καταπολέμηση της βίας και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις από τις οποίες θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα με στόχο να πάρουμε και τις αποφάσεις που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του κοινού μας στόχου».
      Ο κ. Σταύρος Αδαμίδης, που προηγήθηκε χρονικά στις συναντήσεις,  αφού παραδέχθηκε ότι για την επιτυχή αντιμετώπιση των φαινόμενων βίας είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των ομάδων και της Πολιτείας, δήλωσε: «Η Πολιτεία θα μας βρει αρωγούς στην προσπάθεια που κάνει για την καταπολέμηση της βίας. Εμείς είμαστε εδώ πέρα, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και είναι πάρα πολύ ευχάριστο ότι ο κύριος Υπουργός βρίσκεται σε συνεχή και ανοιχτή επικοινωνία με όλες τις ομάδες».
      Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε και μία πρώτη ευκαιρία να αναπτύξει στον κ. Νικητιάδη το πλάνο που επεξεργάζεται η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ για την ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Εν τάχει περιγράψαμε το σχέδιο ανέγερσης γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Υφυπουργός μας διαβεβαίωσε, όπως και ο κ. Μπιτσαξής παλαιότερα και το ΥΠΕΧΩΔΕ, ότι θα σταθούν αρωγοί μας στην προσπάθεια ανέγερσης γηπέδου στη νέα Φιλαδέλφεια. Εμείς τις επόμενες 4 με 5 εβδομάδες θα υποβάλλουμε τους φακέλους με δύο διαφορετικά σχέδια ανέγερσης γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα περιμένουμε μετά τους επόμενους 1-2 μήνες να ξέρουμε αν είναι εφικτά».
     

 

 

1

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ