Mon15072024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου και των Υφυπουργών Χρήστου Αηδόνη και Μιχάλη Τιμοσίδη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου και των Υφυπουργών Χρήστου Αηδόνη και Μιχάλη Τιμοσίδη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Την πρώτη τους επίσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πραγματοποίησαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος και για θέματα Διατροφής και Άθλησης Ανδρέας Λοβέρδος και οι  Υφυπουργοί, Χρήστος Αηδόνης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και Μιχάλης Τιμοσίδης, αρμόδιος για θέματα Υγείας.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία για τον τομέα του Αθλητισμού. Στη συνέχεια στην ομιλία τους προς τους εργαζομένους της ΓΓΑ, είπαν μεταξύ άλλων:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Από την αρχή της καριέρας μου ήταν μεγάλη η επιθυμία μου να ασχοληθώ με τα θέματα του αθλητισμού και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Βέβαια η μεγάλη μου ευθύνη με την εντολή του Πρωθυπουργού, σχετίζεται με τα θέματα της υγείας και υγεία, αθλητισμός και διατροφή είναι μια θεματολογική ενότητα, στην οποία ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην τελευταία του ομιλία την περασμένη Παρασκευή. Θα δουλέψουμε με το Γενικό, με τους δύο Υφυπουργούς με πάρα πολύ όρεξη. Η δουλειά συνεχίζεται, έγιναν συμπληρώσεις στο υπουργείο αυτό και τίποτα περισσότερο. Το δρόμο που έχουμε τραβήξει θα τον συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα και δύναμη.
Θέλω να σας παρουσιάσω τους δύο νέους Υφυπουργούς, τον κ. Μιχάλη Τιμοσίδη γιατρό,ο οποίος θα είναι Υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Διατροφής και τον κ. Χρήστο Αηδόνη, ο οποίος θα έχει το κύριο βάρος της ευθύνης της ΓΓΑ. Δεν θα κάνουμε τιμάρια και από τη μέχρι σήμερα υπουργική μου θητεία, αυτό το έχω αποδείξει. Αυτά που σας λέω είναι αυτά που θα γίνουν. Ότι πούμε ότι θα κάνουμε θα το κάνουμε. Ότι πούμε ότι δεν θα το κάνουμε δεν θα το κάνουμε. Θα είμαστε σαφείς. Αυτό που θέλω να σας πω είναι, ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια που είχαμε άλλες εποχές, των τιμαρίων και του ανταγωνισμού, ποιος είναι αρμόδιος για πού και από κάτω να διαμορφώνονται τάχα μου φιλίες βάσει αυτών των αντιπαραθέσεων των πολιτικών. Αυτά δεν υπάρχουν, θα ζητήσουμε από τον Χρήστο Αηδόνη, εγώ και ο Μιχάλης στήριξη στο Υπουργείο Υγείας, διότι δεν θα προκάνουμε και θα μας βοηθήσεις φαντάζομαι Χρήστο.
Εγώ και ο Χρήστος είμαστε φίλαθλοι, αγαπάμε τον αθλητισμό, δεν το βλέπουμε ως μία τυπική αρμοδιότητα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό καθώς και αυτό που έχουμε ως εμπειρία και γνώσεις. Ο Χρήστος είναι πολύ έμπειρος με τα αθλητικά θέματα, ως βουλευτής και ως στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος».
Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ: «Υπουργέ κι εγώ είμαι φίλαθλος, αλλά αυτή η πρόκληση υπάρχει και νομίζω ότι αυτό ακριβώς σηματοδοτεί και η νέα δομή του υπουργείου, όπως τουλάχιστον και ο Πρωθυπουργός ήθελε να προσδώσει αυτόν τον χαρακτήρα. Είναι μια πρόκληση που εσείς θα τη δείτε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων, που ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι γιατί όλες οι άλλες υπηρεσίες και οι δομές του κράτους και της Πολιτείας, θεωρούσαν τον αθλητισμό είτε πάρεργο, είτε σαν μια ώρα που πρέπει κάποιος να ξεδίνει. Λοιπόν, εδώ είμαστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να δώσουμε ένα νέο πρότυπο στους Έλληνες συμπολίτες μας και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ: «Προσωπικά νιώθω μεγάλη συγκίνηση. Για μένα είναι  ένα όνειρο ζωής. Γεννήθηκα μέσα στον αθλητισμό, μεγάλωσα μέσα σ’ αυτόν, τους περισσότερους τους γνωρίζω εδώ μέσα με τα μικρά τους ονόματα. Πολλοί είναι συνάδελφοί μου, κάποιοι είναι συναθλητές μου και είναι αλήθεια όταν είσαι σε έναν χώρο που τον θεωρείς δικό σου, έχεις και το βάρος της ευθύνης. Νιώθω όμως μια μεγάλη σιγουριά. Πρώτα απ’ όλα σιγουριά, διότι είσαστε εσείς εδώ, αλλά και σιγουριά γιατί ηγείται του νεοσύστατου υπουργείου ο Ανδρέας Λοβέρδος, που γνωρίζει το αντικείμενο καλύτερα από μένα. Νιώθω λοιπόν μια μεγάλη σιγουριά γιατί υπάρχει ένας Γενικός Γραμματέας, τον οποίο τον γνώρισα τελευταία και είδα ότι έχει άποψη για τον αθλητισμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε και τον Μιχάλη, τον γιατρό μας, αν νιώσουμε κάτι άσχημο να είναι δίπλα μας και να μας προσέξει. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια και εκείνο που θέλω μόνο να πω είναι ότι θα συνεχίσουμε μια μεγάλη προσπάθεια, γιατί πρέπει να φτιάξουμε αθλητική συνείδηση».
ΠΑΝΟΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: «Καλωσορίζουμε στη ΓΓΑ τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, τους Υφυπουργούς Χρήστο Αηδόνη και Μιχάλη Τιμοσίδη. Η δουλειά μας θα πάρει πνοή, θα συνεχιστεί κανονικά με τους ρυθμούς τους οποίους συνηθίσαμε να έχουμε στα μέτωπα, που έχουμε ανοίξει στο χώρο του αθλητισμού, τα οποία τα γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Ο Υπουργός και οι Υφυπουργοί δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι γνωστός, όχι μόνο για την πορεία του στην πολιτική και στη νομική επιστήμη, την οποία έχει λαμπρύνει με ιδιαίτερο τρόπο και στην οποία είχαμε πολλές ευκαιρίες στο βαθύ παρελθόν να συνεργαστούμε, αλλά είναι γνωστός και για τη δουλειά του στο χώρο του αθλητισμού και στο χώρο ευθύνης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το ίδιο και ο Χρήστος Αηδόνης. Άξιος νέος Υφυπουργός ο οποίος αναλαμβάνει δύσκολο ρόλο στο πεδίο ευθύνης του, με τεράστια γνώση στο χώρο των αθλητικών θεμάτων κατά τη βουλευτική του θητεία και ακόμη παλαιότερα.
Τους καλωσορίζουμε, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και η δουλειά συνεχίζεται κανονικά».

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ