Tue23072024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας Διατροφής και Άθλησης Χρήστου Αηδόνη με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί

Συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας Διατροφής και Άθλησης Χρήστου Αηδόνη με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Ο Υφυπουργός Υγείας Διατροφής και Άθλησης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Χρήστος Αηδόνης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου.
      Συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, αλλά και το πλαίσιο της συνεργασίας τους.
      Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χρήστος Αηδόνης δήλωσε τα ακόλουθα:  
 ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Είχαμε μια συνάντηση πολύ εποικοδομητική. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τη συνεργασία της Πολιτείας με την UEFA και φυσικά την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Μας απασχόλησαν πάρα πολλά ζητήματα. Μεταξύ αυτών το εθνικό πρωτάθλημα και το πώς θα μπορέσουν επιτέλους τα πρωταθλήματα να έχουν εθνικό χρώμα.
      Ένα άλλο ζήτημα που μας απασχόλησε ήταν το θέμα της εξεύρεσης οικονομικών πόρων έτσι ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε μια οργανωμένη υποστήριξη και ανάπτυξη, που θα έχει ως βάση, τις υποδομές αλλά και φυσικά τα νέα παιδιά.
      Μας απασχόλησε επίσης, το ζήτημα της διαιτησίας, όπου πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο, δηλαδή με πέντε διαιτητές στο γήπεδο, προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατό αντικειμενικότερη απόδοση.
       Επίσης, συζητήσαμε για το φαινόμενο της βίας. Θα συστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας για την καταπολέμησή του και για να προστατεύσουμε την εικόνα αλλά και επί της ουσίας τον αθλητισμό μας.
      Δεσμευτήκαμε, ότι θα υπάρξει ενημέρωση από την πλευρά της UEFA για το ποιες είναι οι προτεραιότητές της, σε σχέση με το άθλημα, έτσι ώστε τα σημεία εκείνα που συμφωνούμε να τεθούν στην επόμενη Σύνοδο των Υπουργών των Σπορ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης θα υπάρξει μια συνεργασία με την Επίτροπο την κυρία Βασιλείου, για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα χειριστούμε την υπόθεση καλύτερα και να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες προτεραιότητες θέτει η UEFA;
 ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Εκείνο το οποίο θέτει η UEFA αυτή τη στιγμή, ως προτεραιότητα είναι μία ικανή οργανωτική δομή, που θα δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη του αθλήματος. Δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο ζήτημα του πλαφόν, σε σχέση με τα ποσά τα οποία δαπανώνται, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στα πρωταθλήματα και να μη βλέπουμε «αστέρες» να λάμπουν και ξαφνικά να σβήνουν. Επίσης, δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην υπόθεση υποστήριξης των νέων ανθρώπων, των νέων αθλητών, προκειμένου να μπορέσουν και εκείνοι να έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα.
      Ένα πολύ εξειδικευμένο ζήτημα που συζητήθηκε, είναι να μην επιτρέπεται η μετακίνηση αθλητών, που είναι 16 ετών, σε άλλες χώρες. Ο κ. Πλατινί ενδιαφέρεται να τεθεί ως θέμα. Ήδη αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με την κυρία Βασιλείου, να ορισθεί αυτός ο χρόνος μετά τα 18. Τον ενδιαφέρει πολύ, να μην συζητούμε για γενικά θέματα του αθλήματος, αλλά για εξειδικευμένα.
      Περιμένουμε από την πλευρά του, να υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση για το ποια είναι τα θέματα που τους αφορούν και εφόσον φυσικά υπάρχει η δική μας συμφωνία για αυτά, να μπορέσουμε και από πολιτικής πλευράς να τα προωθήσουμε και να τα υλοποιήσουμε.
 ΕΡΩΤΗΣΗ: Πήρε γεύση από το ελληνικό πρωτάθλημα;
 ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Φαντάζομαι πως ναι. Δεν χρειάζεται και πολλά πράγματα ο κ. Πλατινί για να πάρει γεύση από τα πρωταθλήματα. Έχει τρομερό μάτι, ξέρουμε όλοι ποιος είναι. Φαντάζομαι ότι χρειάζεται μια μόνο ματιά για να αντιληφθεί τι γίνεται. Βέβαια είχε και πολύ καλή ενημέρωση από τον κ. Πιλάβιο, ο οποίος του έχει δώσει την καλύτερη εικόνα.
 ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένα σχόλιο για τις φωνές στο ελληνικό πρωτάθλημα για τη διαιτησία;
 ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Και το θέμα της διαιτησίας αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησής μας, όπως σας είπα και προηγουμένως. Η προσπάθεια μας είναι να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις αλλαγές εκείνες οι οποίες χρειάζονται, για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα στις αποφάσεις των διαιτητών. Δεν ξεκινάμε από τη λογική ότι πάντα υπάρχει πρόθεση, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε αυτή την υπόθεση και να μπορέσουν και οι διαιτητές να διορθώσουν τα όποια λάθη γίνονται, που κατά την άποψή μου, πολλά από αυτά είναι ανθρώπινα. 
 ΕΡΩΤΗΣΗ: Για τις δηλώσεις των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, τι έχετε να πείτε;
 ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Το ποδόσφαιρο είναι ένα πάρα πολύ όμορφο σπορ, ο αθλητισμός είναι μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία και πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε το δικαίωμα στον καθένα και ειδικά στην οικογένεια, να μπορεί να επισκέπτεται με ασφάλεια το γήπεδο. Άρα πιστεύω ότι όλοι μας, πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτό. Στο επόμενο διάστημα θα συναντηθώ με τον πρόεδρο της Super League, θα συζητήσουμε πώς και εκείνοι πρέπει να βοηθήσουν και νομίζω ότι πρέπει να παίξουν και πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι αλλά το κλίμα είναι αυτή τη στιγμή τεταμένο.
 ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Μπορεί αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι είναι έντονο το κλίμα, αλλά πιστεύω ότι με μια προσπάθεια και συνεργασία, αυτά όλα μπορούν να διευθετηθούν.
 ΕΡΩΤΗΣΗ: Για το θέμα των επιπρόσθετων διαιτητών, έγινε συζήτηση για εφαρμογή τους στην Ελλάδα;
 ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα. Από ότι γνωρίζετε σήμερα υπάρχει μία συνεδρίαση των 14 προέδρων των Ομοσπονδιών της Ευρώπης. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι όλα αυτά τα ζητήματα τα έχουμε θέσει και μας απασχολούν. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, οι σωστές αποφάσεις, να είναι εκείνες που θα μπορέσουν να εξαλείψουν το φαινόμενο της βίας από τα γήπεδα. Διότι, όταν και εφόσον κάποιος θεατής νιώθει ότι είναι αδικημένη η ομάδα του, καταλαβαίνετε ότι εκεί πια υπάρχει και μια αντίδραση η οποία έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεσή του. Αν λοιπόν νιώσει ο θεατής ότι γίνεται μια προσπάθεια, να υπάρχει αντικειμενική απόδοση αποφάσεων, αυτό θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο.
 ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Εθνική, ποιο είναι το σχόλιό σας;
ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Η Εθνική ομάδα είναι αγαπημένη ομάδα όλων μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό που βλέπουμε ότι οι τελευταίες δηλώσεις, είναι δηλώσεις που βοηθούν στην αποκατάσταση του κλίματος.
 ΕΡΩΤΗΣΗ: Για το θέμα του ΟΑΚΑ, έχετε κάποιες εγγυήσεις ότι θα είναι έτοιμο για να αγωνιστεί η ΑΕΚ την Πέμπτη;
 ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησα ήταν στο ΟΑΚΑ. Υπήρξε ρητή διαβεβαίωση από την εταιρία, ότι θα είναι έτοιμο και σήμερα γίνεται ο τελικός έλεγχος από την UEFA για να γνωματεύσει την καταλληλότητα του γηπέδου. Οι πληροφορίες μου, λένε, ότι θα μπορέσει να γίνει ο αγώνας. 
 

 


 


 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ