Sat13072024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δηλώσεις του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή μετά τη συνάντηση που είχε με ΕΠΟ και Super League

Δηλώσεις του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή μετά τη συνάντηση που είχε με ΕΠΟ και Super League

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

 Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε σήμερα το απόγευμα, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τον εκτελεστικό Διευθυντή της Super League Πατρίκ Κομνηνό, σχετικά με τις προτάσεις που έχει κάνει η Πολιτεία, για αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ.
 Μετά τη συνάντηση ο κ. Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε:

 Ο βασικός πυρήνας των προτάσεων, που έχει κάνει η Πολιτεία και τις οποίες θεωρεί απαραίτητες για την εξομάλυνση της βίας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, φαίνεται ότι βρίσκει ανταπόκριση στο συντεταγμένο ποδόσφαιρο. Ήδη είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία πάνω σε αυτά τα θέματα. Απομένουν βέβαια, κάποιες κρίσιμες και ουσιώδεις λεπτομέρειες, που θα συζητηθούν στην πορεία, μέχρι τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.
 Από την πλευρά της Super League και της ΕΠΟ τέθηκαν ορισμένα ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν τη Δευτέρα με εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για τεχνικά ζητήματα ασφαλείας των γηπέδων και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα προβλέπονται ακόμη και ποινές υποβιβασμού και γενικά όλα όσα είχατε ζητήσει ως Πολιτεία;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Σας είπα ότι ο βασικός πυρήνας των προτάσεών μας, ο οποίος περιλαμβάνει και αυτές τις ποινές φαίνεται να έχει αυτή την ώρα ανταπόκριση και να θεωρείται αναγκαίος και λογικός, από το συντεταγμένο ποδόσφαιρο.
 Πρέπει επίσης να επισημάνω ότι οι τελευταίοι αγώνες των play offs δείχνουν με πολύ καθαρό τρόπο ότι, όταν οι ΠΑΕ θέλουν και συνεννοούνται επαρκώς με τους οργανωμένους οπαδούς τους και την Πολιτεία, τότε μπορεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το πρωί η Super League έδωσε στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κάποιες προτάσεις. Έγιναν αυτές δεκτές από την Πολιτεία;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην εξειδικευμένη σύσκεψη, για αυτά τα θέματα, τα οποία και εμείς θεωρούμε αναγκαία. Αφορούν τις κάμερες, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, τους ελέγχους κατά την προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο. Όλα αυτά κινούνται στο πλαίσιο της λογικής, θα τα εξετάσουμε με προσοχή και πιστεύω ότι θα βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι μόνο με την αυστηροποίηση των ποινών θα λυθεί το πρόβλημα της βίας;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Εκτιμούμε ότι είναι βασικός παράγοντας. Το να ισχυριστεί όμως κανείς ότι μόνο αυτό αρκεί για να λύσει το πρόβλημα της βίας, θα ήταν υπερβολή. Όμως μπορούμε να επισημάνουμε ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος οφείλεται στο ότι, το υπάρχον πειθαρχικό δίκαιο δεν ανταποκρίνεται πάντα, από πλευράς ύψους ποινών, στις περιστάσεις.
 Πέρυσι είχαμε, με αμοιβαία συμφωνία με την ΕΠΟ, μια πρώτη αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου της. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η δυναμική και το είδος των γεγονότων, παρά την ποσοτική μείωσή τους, επιβάλλει πρόσθετες παρεμβάσεις, κυρίως στο θέμα των κροτίδων, των βεγγαλικών, της εισόδου των φιλάθλων στο γήπεδο και άλλα φαινόμενα ποδοσφαιρικής βίας, ιδιαίτερα στους ποδοσφαιρικούς εμφυλίους που ταλάνισαν το φετινό πρωτάθλημα.         

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ