Sat02032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δηλώσεις Γ.Γ.Α. Πάνου Μπιτσαξή μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο.

Δηλώσεις Γ.Γ.Α. Πάνου Μπιτσαξή μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
      
      

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.
       Συζήτησαν θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του.
       Μετά τη συνάντηση, που διήρκησε 2 ώρες, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:
       ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Ο πρόεδρος της ΕΠΟ με ενημέρωσε αναλυτικά για τις πρόσφατες αποφάσεις  της Γ.Σ της ΕΠΟ, οι οποίες οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας της Ομοσπονδίας για ένα 15ημερο. 
       Είδαμε σε βάθος και αναλυτικά όλα τα θέματα, τα οποία σήμερα απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του. Για μια ακόμη φορά ερευνήσαμε. αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, σε μια νέα βάση.
       Πιστεύω ότι υπάρχει ένας άξονας συνεργασίας, ο οποίος θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα.
       Η κυβέρνηση δια στόματος υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη και εμού προσωπικά, έχει θέσει μια συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία αφορά πρωταρχικά την εξάλειψη της βίας από τους αγωνιστικούς χώρους και τις κερκίδες, τη φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων και ένα σύστημα αδειοδότησης το οποίο θα εμποδίσει ένα παρελθόν, που στηριζόταν σε διαρκή δημιουργία χρεών από τις ΠΑΕ, χαριστικές ρυθμίσεις χρεών, ιδρύσεις ανωνύμων εταιριών στη θέση παλαιών. Αυτά  οδήγησαν  ιστορικά και διαχρονικά το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ένα καθεστώς, το οποίο δεν υπάκουε σε καμία έννοια νομιμότητας.
       Τώρα εφαρμόζονται συστήματα αδειοδότησης τα οποία δίνουν μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως, όπως κάθε νεοείσακτο σύστημα και της αδειοδότησης έχει τις ασθένειες της παιδικής του ηλικίας. Αυτές ερευνούμε, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
       ΕΡΩΤΗΣΗ:  Κύριε Γενικέ και η Πολιτεία έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς θα ενεργοποιηθούν;
       ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Ήδη έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα ασκήσει άμεσα τα καθήκοντα της προκειμένου να εκδοθούν ή όχι πιστοποιητικά συμμετοχής στα πρωταθλήματα όλων των ΠΑΕ και γενικότερα των εταιριών του επαγγελματικού αθλητισμού.
       ΕΡΩΤΗΣΗ:  Η ΕΠΟ αναγνωρίζει κ. Γενικέ τα πιστοποιητικά της ΕΕΑ, αφού δίνει η ίδια άδειες;
       ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Άλλο οι άδειες της ΕΠΟ, που ρυθμίζουν τους κανόνες του UEFA licensing και άλλο οι άδειες της ΕΕΑ, οι οποίες ορίζουν τις σχέσεις των  ΠΑΕ με το κράτος. 
       ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε να μας πείτε κάτι για τα  επεισόδια, που έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ;
       ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Εντός της ημέρας, πρόκειται να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον Ολυμπιακό για την καλή του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, δυστυχώς τα πλέι οφ με τους όρους που γίνονται, οι δύο τελευταίοι αγώνες στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ είναι πλέον μέρος του προβλήματος της βίας στους αθλητικούς χώρους,
       Σήμερα επικοινώνησα τόσο με την Ομοσπονδία όσο και με τον ΕΣΑΚΕ επισημαίνοντας τα παραπάνω θλιβερά, τα οποία έγιναν στο ΟΑΚΑ και λιγότερο στο ΣΕΦ. Οι ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν στο μέλλον για τα πλέι οφ πρέπει να είναι ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης.

       ΠΙΛΑΒΙΟΣ: Με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, θα έχουμε και άλλες συναντήσεις μέσα στην εβδομάδα και τους άλλους φορείς, του ποδοσφαίρου (Super League, Football League, ΠΣΑΠ) ελπίζω τα κόμματα και εφόσον έχουν έρθει, τους εκπρόσωπους της FIFA και της UEFA.
       Πρέπει  να σας πω ότι σήμερα το πρωί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κανελλόπουλος μου ζήτησε και πήγα στο γραφείο του όλους τους φακέλους με τις έρευνες, που έχει κάνει η Ομοσπονδία για τις πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες.  Επίσης κατέθεσα και για άλλα θέματα τα οποία με ρώτησε, όπως των απειλών κατά διαφόρων προσώπων και εμού προσωπικά και γενικά για θέματα, που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.
Σε ερώτηση αν θα υπάρξει εις βάρος του ΟΦΗ άσκηση της διάταξης που απαγορεύει την προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια απάντησε:  «Θα ήθελα να μη σχολιάσω αυτό το θέμα. Θα έχετε απάντηση τις επόμενες μέρες».
       Σε ερώτηση τι επεδίωκε με την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ για 15 ημέρες ο κ. Πιλάβιος απάντησε: «Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε ήταν να αφυπνίσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου ώστε όλοι μας να δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια για το άθλημα που αγαπάμε.
 

1


 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ