Sun28042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στην Κρήτη

Συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στην Κρήτη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός είχε εποικοδομητική συνεργασία με τον πρόεδρο της διεθνούς παραολυμπιακής επιτροπής (IPC) Filip Craven και τον πρόεδρο της E.Π.Ε. Γιώργο Φουντουλάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και της νέας προέδρου του ΕΑΚ Ηρακλείου, Μαρίας Καλουδιώτη, εκφράστηκε εκ μέρους του υπουργείου η πρόθεση της στήριξης του αθλητισμού των ΑΜΕΑ, καθώς και της καλύτερης προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δυνατότητα ανάληψης από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή μιας διεθνούς διοργάνωσης, η οποία θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στην Κρήτη, γεγονός για το οποίο ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα θετικός. Επιθυμία είναι αυτή η διοργάνωση να συνδυαστεί με παιδαγωγικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για τον αθλητικό τουρισμό και ευκαιρία βελτίωσης των αθλητικών υποδομών για άτομα με αναπηρίες στο νησί της Κρήτης.
Χθες Κυριακή 14 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού παρευρέθηκε στο τουρνουά βόλεϊ για μικρές ηλικίες που διοργάνωσε η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που υλοποιούν.                            
Το απόγευμα της ίδιας μέρας παρουσία του Γενικού Γραμματέα διεξήχθη το τουρνουά «3on3» που συνδιοργάνωσε ο ΠΣΑΚ, η ΕΚΑΣΚ και ο Δήμος Ηρακλείου υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, με τίτλο «Τάπα στη βία και στον Ρατσισμό», με αθρόα συμμετοχή νέων παιδιών. 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ